Air Up Ventilator din Cluj creează un ventilator mecanic open-source

102

Air Up Ventilator este un startup din Cluj care dezvoltă un ventilator mecanic open-source, ușor de construit, care să poată fi folosit în situații de urgență. Proiectul va primi suport financiar și mentorat în cadrul programului Future Makers.

Echipa Air Up Ventilator este formată din studenți la inginerie aerospațială, ingineri, medici și alți profesioniști din domeniul sănătății pentru a colabora la dezvoltarea acestui ventilator. În prezent se lucrează la prototipul numărul 5, ventilatorul fiind momentan controlat printr-o aplicație pe telefon, fiind conectat la o rețea WiFi, permițând controlul de la distanță.

Echipa Air Up Ventilator caută acum susținere financiară pentru proiectul lor, pentru a-l putea oferi gratuit sistemului medical. Detalii pe https://airup.ro/#sustine.

“Deoarece acesta este un proiect open source, există mai multe inițiative în această direcție, noi ajungând să avem deja al 5-lea prototip, care este funcțional. În speranța că îl vom putea duce la viață pentru a putea ajuta cadrele medicale și nu numai, suntem nevoiți să apelăm la o strângere de fonduri pentru a fabrica produsul și a-l oferi gratuit sistemului medical”, spun cei de la Air Up Ventilator.

https://www.facebook.com/airupventilator/posts/117716679889149

Future Makers

3 soluții românești la provocările Covid-19 vor primii suport financiar și mentorat în cadrul programului Future Makers: VecinulTau.ro, Air Up ventilator și Smart Disinfection System. 101 idei din 15 orașe din România au aplicat în competiția Future Makers – Soluții COVID-19, a Social Innovation Solutions și Coca-Cola în România și juriul a ales pe aceia care vor primi sprijin financiar, mentorat și acces la rețele de experți care să poată ajuta dezvoltarea lor rapidă. 

Câștigătorul premiului de 10.000 de euro și susținere în implementare este platforma VecinulTau.ro, care conectează voluntarii din proximitate cu persoane care au nevoie de ajutor pentru a face cumpărăturile de alimente, de medicamente sau cu plimbarea animalului de companie. Cei care au nevoie, sau rudele acestora, introduc domiciliul persoanei, iar site-ul va genera voluntarii înscriși pe platformă, pe o rază de 1 km și datele lor de contact. Livrarea, plata și listele de cumpărături sunt stabilite între ei, iar site-ul va oferi recomandări clare și vizibile de bune practici în termen de livrare și de securitate sanitară. Modelul a fost deja validat cu câteva sute de voluntari,  înscrierea și utilizarea platformei sunt complet gratuite, și premiul îi va ajuta să se extindă rapid, să includă mai multe modalități de ajutor și să rămână o formă activă de vecinătate și după criză.

Smart Disinfection System, din Craiova, reprezintă dezvoltarea și producția unei porți-tunel care ajută la dezinfectarea automatizată a persoanelor și a echipamentelor, prin intermediul unor module printate 3D. Această soluție se adresează persoanelor juridice, instituțiilor publice cu intrări în zone de acces unde este necesară păstrarea unui mediu steril. 

În cadrul ediției 3 a Future Makers, Social Innovation Solutions alături de Coca-Cola în România au decis să ofere sprijin financiar și de know-how pentru soluții de inovare socială în contextul Coronavirus, soluții care să vină în sprijinul comunităților prin facilitarea accesului de la distanță la muncă, sănătate, educație, cultură, bunuri și servicii, îmbunătățirea relației cu autoritățile, protejarea celor afectați sau informarea corectă despre Coronavirus. Inițiativa s-a desfășurat în cadrul Future Makers Soluții Coronavirus, parte a programului Future Makers destinat tinerilor antreprenori cu inițiative și soluții pentru viitor.  

Future Makers Soluții Coronavirus a fost conceput ca o secțiune adiacentă programului Future Makers, fiind adresată tinerilor între 18 și 29 de ani sau echipelor care au cel puțin 50% din echipă persoane din această categorie de vârstă. 

Future Makers, ediția 3, este un program educațional complex pentru peste 2000 de tineri antreprenori în cadrul căruia au loc ateliere de antreprenoriat și trenduri de viitor în 25 de orașe în perioada martie-mai. Conținutul atelierelor este online și poate fi accesat de oricine, pentru a facilita astfel accesul la resurse educaționale antreprenoriale. 50 de echipe din toată țara vor fi selectate de juriul competiției și vor primi 4 luni de incubare, mentorat și conectare internațională. Premiile finale sunt în valoare de 20.000 de euro și prezentarea finală va avea loc în 18 noiembrie, în cadrul Future Summit, cel mai mare eveniment despre trenduri de viitor.

Future Makers este finanţat de Fundaţia Coca-Cola şi este organizat de Global Shapers Bucharest Hub, parte a rețelei globale de organizații de tineri a World Economic Forum, şi de Social Innovation Solutions, organizație de sprijin pentru inovare şi antreprenoriat social. Parteneri locali ai Future Makers 2020 sunt Raiffeisen Bank și ENEL România.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentDemo Nights Iași Online, ediție specială pentru sprijinirea startup-urilor în criză
Articolul următorCODVIDHack – concurs de soluții la pandemia COVID19: „Codăm împreună și salvăm vieți, comunități și business-uri”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.