Cum alegi ghiozdanul potrivit pentru copilul tău

52

Poate că nu ți se pare complicat să alegi cel mai potrivit ghiozdan pentru copilul tău, însă având în vedere faptul că îl va purta timp de cinci zile pe săptămână, este extrem de important ca acesta să fie confortabil și să nu îi cauzeze probleme fizice. Ghiozdane Guess, ghiozdane de tip troller, ghiozdane anatomice – există o varietate de modele dintre care poți alege, așa că e important să știi care sunt criteriile pe care trebuie să le ai în vedere. 

Penar, caiete, instrumente pentru desen, stilouri, pixuri Parker, ghiozdan – doar câteva dintre rechizitele de care copilul tău are nevoie atunci când merge la școală. În rândurile care urmează ne vom concentra pe a-ți da cele mai bune sfaturi în ceea ce privește alegerea ghiozdanului care să îi placă și care să nu îi provoace dureri de spate sau de gât. 

Tipuri de ghiozdane

Hai să vedem, pentru început, care sunt principalele tipuri de ghizdane.

  1. Ghiozdanul anatomic

Ghiozdanul anatomic îți ajută copilul să își păstreze coloana vertebrală sănătoasă deoarce este prevăzut cu o tijă în forma literei S. De asemenea, ghiozdanul nu cântărește mult, așa că nu trebui să îți faci griji în ceea ce privește greutatea sumplimentară care se adaugă caietelor și cărților. Astfel, se previn durerile și deformarea coloanei. Este potrivit mai ales pentru copiii care se află în proces de creștere. 

  1. Ghiozdanul de tip troller

Așa cum îi spune numele, ghiozdanul de tip troller se aseamănă cu trollerele, însă, evident, au dimensiuni mai mici. Este de folos dacă cel mic sau cea mică trebuie să aibă la școală multe rechizite deoarece un ghiozdan clasic i-ar pune o presiune importantă asupra coloanei vertebrale.

  1. Ghiozdanul clasic

Dacă tot l-am amintit mai sus, să îl descriem. Ghiozdanul clasic este acela pe care îl cunoaștem cu toții și care are un design ergonomic, are o bază care este întărită, dar și o carcasă rezistentă. De asemenea, spatele ghiozdanului este prevăzut cu un burete în interior, care are rolul de a proteja coloana vertebrală a copilului. Este potrivit pentru toți copiii, dar mai ales pentru copiii mai mici.

  1. Ghiozdanul rucsac

Ghiozdanul de tip rucsac este potrivit mai ales copiilor mai mari, care învață la liceu sau în clasele V- VIII deoarece nu este foarte ergonomic, nu are o carcasă solidă, însă avantajul este acela că are mai multe compartimente, are un aspect cool și poate fi utilizat și în timpul liber, nu doar la școală. Un exemplu bun pentru această categorie este ghiozdanul Guess – foarte calitativ și la modă.

Cum alegi ghiozdanul?

Acum, că știi care sunt cele mai comune tipuri de ghiozdane, hai să vedem care sunt criteriile conform cărora le alegi.

  1. Vârsta

Vârsta copilului este unul dintre cele mai importante criterii după care trebuie să îți ghidezi alegerea deoarece nevoile sunt diferite în funcție de vârstă. Astfel, dacă ai un copil care se află în ciclul primar de învățământ, ar trebui să alegi un ghiozdan de dimensiuni mici și care nu cântărește foarte mult. De asemenea, îți recomandăm se te îndrepți către un model care este prevăzut și cu o curea reglabilă pentru talie și pentru torace.

Dacă vorbim despre un copil care se află în clasele V-VIII, alege ghiozdane mai mari pentru că și numărul rechizitelor va crește. De exemplu, te poți îndrepta către un ghiozdan de tip troler.

Iar dacă ai un adolescent care se află în ciclul liceal, e bine să vă orientați către un ghiozdan de tip rucsac, care să aibă mai multe compartimente. Îți recomandăm ghiozdane Guess, care nu te vor dezamăgi.

  1. Înălțimea

Alege un ghiozdan care să nu fie mai lat decât umerii copilului și care să nu depășească linia șoldurilor și pe cea a umerilor. În acest fel, copilul nu va avea probleme cu spatele.

  1. Materialul

Ține cont de faptul că materialul trebuie să fie unul calitativ pentru a dura cât mai mult. De pildă, ghiozdanele Guess sunt durabile și cool.

Spor la cumpărături!

Articolul precedentGoogle, partener principal al evenimentului DevTalks Cluj-Napoca 2023
Articolul următorProiecție publică a 5 documentare despre Romi la Reykjavik

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.