Cinema Victoria îmbină arta cafelei de specialitate cu un film dedicat unui campion barista

113

Pentru prima oară în Cluj-Napoca, pasionații de cafea de specialitate și cinefilii se pot intersecta în cadrul unui eveniment cultural special: Speciality Coffee Tales, doar sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 10:30 la Cinema Victoria. 

Cei prezenți vor putea participa la o degustare de cafea oferită de YUME, una dintre prăjitoriile recunoscute din țară, complementată cu gustări și povești din spatele preparării acesteia, după care vor putea urmări pe marele ecran un documentar fascinant, multipremiat: The Coffee Man (Jeff Hann). Povestea ambițioasă a unui pasionat de cafea în căutarea excelenței, campion mondial în 2015 la Seattle și unul dintre cei mai apreciați barista la nivel internațional: Sasa Sestic.

Cafeaua aleasă pentru degustare este de origine din Etiopia (procesare naturală) și Kenya (procesare spălată). Fondatorii YUME, Răzvan Roșu și Mihai Sumedre vor împărtăși o parte din experiența și expertiza lor din industria cafelei de specialitate. YUME a împlinit anul acesta 10 ani și este un reper pentru cafeaua de specialitate din România. 

Documentarul The Coffee Man îl urmărește pe Sasa Sestic, care a lăsat în urmă fosta Iugoslavie măcinată de război și a emigrat în Australia, unde și-a găsit pasiunea pentru cafeaua de calitate. În căutarea excelenței, îl vom urma prin film de la călătorii asidue la ferme de cafea din Africa și America de Sud, la propria prăjitorie și business-ul din Canberra, Australia până la adrenalina și sacrificiile unei competiții de talie mondială – Campionatul de la Seattle din 2015.

La finalul proiecției, cinci spectatori norocoși din sală vor fi aleși prin tragere la sorți pentru a li se oferi un cadou: un pachet de cafea YUME cu o gustare.

Bilete pe cinemavictoria.ro sau la casieria cinematografului. Un bilet oferă acces la degustarea de cafea YUME, gustări și proiecție. Durata degustării de cafea este de o oră (10:30-11:30), după care de la ora 11:30 va rula documentarul.

Evenimentul Speciality Coffee Tales se desfășoară în cadrul proiectului Cinema Together, sprijinit de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Visit Cluj și Consiliul Județean Cluj. Organizat în parteneriat cu Cinemateca TIFF.

Referințe

cinema-victoria-cluj

Inaugurat în 1927, Cinema Victoria este unul dintre cinematografele de artă de reper din Cluj. vezi mai mult

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedent„De la risipă la delicii”: Concurs creativ de gătit cu idei pentru reducerea risipei alimentare, la Turda
Articolul următorNetZeroCities Caravan face al doilea popas în Cluj-Napoca, în Parcul Colina din Mănăștur

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.