Granturi de până la 15.000 € per proiect pentru proiecte de mediu ale asociațiilor clujene

69

ONG-uri, asociații de proprietari și grupuri de inițiativă clujene sunt invitate să acceseze granturi de până la 15.000 EUR pentru proiecte de mediu.

Fundația Comunitară Cluj a lansat apelul de proiecte „În Zona Ta”, care aduce în Cluj-Napoca oportunitățile Platformei de Mediu, un program inițiat de ING Bank România. În urma acestui apel, în noiembrie vor fi selectate pentru finanțare și incubare cel puțin șase proiecte de mediu ale organizațiilor non-guvernamentale, asociațiilor de proprietari sau grupurilor de inițiativă clujene, valoarea totală a granturilor fiind de 90.000 EUR.

Apelul de proiecte este deschis, iar aplicațiile sunt așteptate până la unul dintre cele două termene intermediare, 21 octombrie, respectiv 28 octombrie, sau până la termenul final de depunere, 4 noiembrie 2024.

Cei interesați sunt invitați să participe la un workshop online care va avea loc joi, 17 octombrie 2024, de la ora 18.00. În cadrul acestuia, vor fi prezentate cerințele de eligibilitate și modul de aplicare. Participarea la workshop este gratuită, însă este necesară înregistrarea prealabilă prin accesarea acestui formular.  

Prioritățile de mediu vizate de programul-cadru sunt natura urbană, calitatea aerului, managementul deșeurilor și economia circulară, mobilitatea urbană, schimbările climatice și infrastructură gri. 

“Pentru a ne ancora în realitatea locală și pentru a adapta aceste priorități la nivelul municipiului Cluj-Napoca, am derulat în perioada 28 iunie – 3 octombrie un amplu proces de inventariere și înțelegere a contextului local. Analiza s-a concentrat pe calitatea traiului urban în relație cu calitatea mediului natural în Cluj-Napoca, utilizând metoda designului apreciativ, pornind de la punctele forte ale zonelor selectate. Procesul a fost proiectat și derulat de Asociația Clujul Sustenabil și a urmărit mai multe paliere de intervenție: consultarea cetățenilor prin intermediul unui chestionar de opinie online, trei ateliere de cartare participativă în cartiere, precum și interviuri specializate cu 25 de experți clujeni, specializați în diverse domenii (arhitectură și urbanism, biologie, ecologie, sociologie, filozofie, sănătate publică, activism civic, mobilitate, legislație, salubritate, peisagistică, alimentație, meteorologie și climă). Concluziile procesului de mapare indică 4 catalizatori principali în transformarea socială de care avem nevoie: atenția la modul în care ne influențează designul urban traiul în oraș, întoarcerea cu spatele la trafic și cu fața la natură, convivialitatea ca atitudine de bază a schimbării în bine, racordarea la specificul local prin micro-acțiuni, micro-intervenții și micro-comunități, pentru proiecte bine integrate în context.”, spun organizatorii.

Aplicațiile vor fi evaluate de un juriu de specialiști format din:

  • Tomina Vodarici – Community Investment Specialist la ING Bank România
  •  Gabriel Bădescu – Profesor universitar de științe politice și director al Centrului de Studiu al Democrației, UBBi, membru al Consiliului Director al Fundației Comunitare Cluj
  • Alexandru Laibăr – Director Executiv al Asociației Coaliția pentru Economia Circulară – CERC
  • Sorin Cebotari – Consultant de comunicare strategică la European Climate Foundation

Proiectele selectate pentru finanțare vor fi implementate în perioada decembrie 2024 – mai 2025. În acest interval, complementar granturilor, acestea vor beneficia de incubare și mentorat din partea unor experți, pentru a crește numărul oamenilor care știu să planifice și să deruleze proiecte fezabile.

Mai multe informații referitoare la condițiile și modul de aplicare, precum și ghidul complet al apelului sunt disponibile pe pagina proiectului.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentUn nou traseu turistic interactiv, circuitul satului Bonțida, a fost inaugurat în județul Cluj
Articolul următorThe Last Lamentation – ‘spectacol-ritual’ pe Plaja Grigorescu din Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.