Indiferent de stilul caracteristic, există un accesoriu potrivit care să-ți completeze ținuta și să-ți pună în valoarea personalitatea. Le purtăm în cea mai importantă zi a vieții noastre, la ocazii speciale, la evenimente și de ce nu, în viața de zi cu zi. Bineînțeles că ne referim la bijuterii, datorită cărora nu vei trece niciodată neobservată.
Nu este nicio noutate faptul că înainte de a exista industria actuală de realizare în masă a acestor accesorii, femeile își confecționau propriile podoabe cu mâna din diverse elemente găsite în mediul înconjurător. Deci tehnica nu este una nouă. Însă adaptată la modernul zilelor noastre, din pasiune, creație, artă și elementele potrivite, avem ocazia să purtăm bijuterii handmade cu modele inedite.
Zic să ne punem pe treabă. Recunoaștem că bijuteriile handmade nu sunt punctul nostru forte, dar am rămas surprinși de măiestria cu care sunt realizate la Atellier și am furat puțină meserie. Ceea ce a început ca o dorință de a crea accesorii și jucării într-o manieră originală, s-a transformat într-o adevărată artă care ia naștere în atelier din mâinile iscusite ale Elenei pentru a realiza creații unicat. Într-o lume în care, poate vedem de prea multe ori accesorii asemănătoare sau chiar identice, propunerea ei este să ne deosebim, în funcție de personalitatea noastră prin aceste bijuterii care să ne scoată ținuta din anonimat.
Așadar, dacă sunteți curioși cum se realizează bijuterii handmade dintr-un ac și alte unelte fine cu tehnica broderiei, vă povestim chiar acum ce trebuie să știți și care sunt pașii de urmat. Atenție! Vă prevenim însă că este nevoie de multă atenție și dedicare, dar rezultatul va fi unul excepțional.
7 pași în realizarea bijuteriilor handmade
1. Inspirație. Trebuie să te lași inspirat de tot ceea ce te înconjoară: natură, muzică, culori, iubire, zâmbete, oamenii dragi din jurul tău.
2. Concept. Creează conceptul, schița, pune pe foaie ideea despre cum ar trebui să arate.
3. Materiale. Începe realizarea propriu-zisă. Pregătește materialele, alege și combină culorile de argilă dorite, iar ca să completezi ansamblul în funcție de dorințe poți opta și pentru cristale, perle, mărgele.
4. Modelare. Din argila polimerică care necesită frământare modelează forma dorită și pune-o într-un suport de argint, inox sau alamă.
5. Broderie. Începe ,,broderia,, accesoriului. Din biluțe mici de argilă, modelează detaliile dorite cu ajutorul unui ac.
6. Coacere. Produsul final se coace în cuptor pentru a-i oferi durabilitate și stabilitate.
7. Asamblare. Odată răcit și uscat, se poate trece la procedeul final de lipire și asamblare.
Dacă procesul ți se pare ușor complicat, să știi că pentru Atellier este floare la ureche și la propriu și figurat. Ba chiar te încurajează să faci parte din povestea propriei bijuterii și să vii cu ideile tale pe care le vei vedea materializate într-un accesoriu unicat.
Când ești în căutarea unui accesoriu original, colorat, care să-ți reflecte personalitatea indiferent de ocazie www.atellier.ro este opțiunea de care cu siguranță trebuie să ții cont.
Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.
Servicii Cluj
Catalogul producătorilor clujeni.