CODVIDHack – concurs de soluții la pandemia COVID19: „Codăm împreună și salvăm vieți, comunități și business-uri”

160
CODVIDHack – “Codăm împreună și salvăm vieți, comunități și business-uri”. Evenimentul CODVidHack va avea loc 100% online, între 8 și 10 Mai 2020.

Școala informală de IT organizează un concurs de soluții la pandemia COVID19, Challenge Accepted CODVidHack, în parteneriat cu Acceleratorul de Business BCR – InnovX & Google Atelierul Digital.  Evenimentul CODVidHack va avea loc 100% online, între 8 și 10 Mai 2020.

Participanții la această ediție, developeri, cursanți ai Școlii sau tineri pasionați de IT, vor lupta de acasă, timp de 48 de ore, împotriva problemelor cu care ne confruntăm acum la nivel mondial, prin identificarea de soluții inovatoare și crearea de prototipuri software utile în a limita sau chiar înlătura efectele negative ale pandemiei, venind în sprijinul celor care luptă cu virusul din linia întâi, a oamenilor izolați în case, fără acces la anumite resurse sau în sprijinul afacerilor mici și mijlocii afectate.

Organizatorii maratonului de codare, Școala informală de IT, au decis să accepte “provocări” și să lupte pe trei fronturi: Save lives, Save Communities și Save Businesses. Aceștia invită ONG-urile, instituțiile publice și asociațiile profesionale din domeniul serviciilor medicale & pharma și al gestionării situațiilor de urgență să înscrie în competiție problemele stringente cu care se confruntă în această perioadă, ce pot fi rezolvate cu ajutorul tehnologiei.

Cei care doresc să participe, fie prin propunerea unui challenge, fie prin participarea directă la efortul de codare pot face acest lucru prin intermediul site-ului challenge.scoalainformala.ro.

Companiile sunt și ele invitate să contribuie la acest efort, prin asigurarea de resurse financiare, echipe de programatori cu experiență ce pot sprijini procesul de incubare a aplicațiilor câștigătoare în perioada imediat următoare hackathon-ului sau prin donarea de produse și servicii ce pot constitui premii pentru echipele câștigătoare.

După jurizare, 3 MVP-uri (Minimum Viable Product – n. r.) cu potențial de a fi transformate în produse reale vor intra în perioada de incubare. Acestea vor deveni aplicații, testate cu utilizatori reali și validate pentru implementare. Proiectele care vor depăși stadiul de incubare primesc șansa reală de a fi lansate în producție.

Evenimentul Școlii informale de IT “Challenge Accepted CODVidHack”, powered by BCR Business Accelerator, InnovX & Google Atelierul Digital, este susținut de următorii parteneri și sponsori: Cluj IT, Today Software Magazine, Asociația Națională a Farmaciștilor de Spital din România (ANSFR), Campus Cluj, Gold FM, BuzzNews, Digital Stack, Fresh Blood, PIN Magazine, Fab Lab Iași, Smart Health Cluster și Asociația Producătorilor și Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informației și Comunicațiilor (APDETIC)

Despre Școala informală de IT

Înființată în 2013, Școala informală de IT este lider la nivel național în sectorul educației non-formale și a reconversiei profesionale în domeniul IT. Până în prezent, peste 5000 de pasionați de tehnologie au absolvit cursurile de IT din oferta școlii, în cele mai mari 7 hub-uri IT din țară (București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Sibiu și Craiova). Comunitatea activă de peste 100 de mentori practicieni în mari companii IT naționale și internaționale oferă mentorat și coaching în carieră cursanților care își doresc șansa unui nou început. Școala informală de IT este partener a peste 120 de companii de top din industria IT & Software.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentAir Up Ventilator din Cluj creează un ventilator mecanic open-source
Articolul următorRomânia se alătură inițiativei globale Techstars Online Startup Weekend pentru a găsi soluții provocărilor create de Covid-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.