Com’ON Cluj-Napoca ‘23: tinerii sunt așteptați să își înscrie ideile creative pentru comunitate

98

Tinerii clujeni sunt așteptați să-și înscrie ideile creative, dinamice, entuziaste, care să facă din Cluj un loc unde trăim cu toții mai bine, la Com’ON Cluj-Napoca ‘23.  Ideile pot fi înscrise pe comoncluj.ro până marți, 8 august 2023. După această perioadă, comunitatea clujeană va vota online ideile preferate, iar primele minimum 35 de idei în ordinea voturilor vor fi susținute financiar de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și de către BCR cu câte maximum 4.500 de lei și vor putea fi puse în practică până la sfârșitul lunii noiembrie 2023.

La Com’ON Cluj-Napoca ’22 au fost implementate 35 de idei ale 22 de grupuri, formate din 103 tineri clujeni. Activitățile organizate de grupurile informale au fost dintre cele mai diverse: crearea unei picturi murale cu temă muzicală, construirea unei parcări inteligente pentru biciclete, ateliere de limbajul semnelor, workshopuri de prim-ajutor pentru copii din centrele de plasament, știință și filozofie pentru cei mici și de păpușărie pentru cei mari, tur al orașului pentru persoane cu dizabilități, cros caritabil, lansarea unui joc de cărți pentru exprimarea emoțiilor, teatru poetic și multe altele.

”Un nou an, o nouă ediție, noi idei pentru Cluj pe care abia așteptăm să le vedem! Credem foarte mult în tineri și în impactul generat de la firul ierbii, de aici și convingerea noastră că We do well together. Știm deja că tinerii clujeni sunt implicați și creativi – întrebarea este doar cum ne vor surprinde anul acesta”, spune Larisa Dumitroaea, project manager Com’ON Cluj-Napoca.

Anul acesta, procesul participativ va continua să aibă în centru motto-ul Let’s do well together! și se va concentra pe starea de bine, pe calitatea vieții comunității, pe învățarea și perspectivele de viitor ale tinerilor precum și pe participarea civică a membrilor comunității în viața orașului, toate aceste aspecte putând fi îmbunătățite prin idei venite din partea tinerilor și implementate tot de tineri.

Cine și cu ce poate participa? Participarea este deschisă oricărui grup informal format din minimum 3 tineri care locuiesc, studiază sau muncesc în Cluj-Napoca, cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani. Un grup poate propune oricâte idei consideră – implementate online sau offline, însă vor fi premiate maximum 2 idei – dacă acestea se califică din punct de vedere al numărului de voturi. Ideile tinerilor trebuie să se adreseze clujenilor, activitățile trebuie să fie gratuite și locul de desfășurare să fie accesibil publicului. Lista completă a condițiilor de participare se găsește în regulamentul de aici

Cum se face înscrierea? Înscrierile se realizează intrând pe comoncluj.ro și completând acest formular. Termenul-limită al înscrierilor este marți, 8 august, ora 12 la prânz.

Cum se desfășoară procesul? Odată înscrise ideile, comunitatea clujeană va vota online ideile preferate, iar primele minimum 35 de idei în ordinea voturilor vor fi susținute financiar de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și de către BCR cu până la 4.500 de lei fiecare și vor putea fi puse în practică până la sfârșitul lunii noiembrie 2023. Faptul că membrii comunității vor decide asupra alocării resurselor financiare către cele mai bune idei reprezintă esența bugetării participative pentru tineret, „motorul” Com’ON. 

Tinerii sunt încurajați să identifice nevoi clare în rândul comunității locale și mai ales în rândul tinerilor și să propună idei inovatoare pentru a răspunde la acestea, să vină cu idei prin care implică comunitatea clujeană, implică tinerii care fac parte din diverse grupuri socio-culturale și categorii de vârstă, să activeze spații din Cluj ori să regândească spații existente prin care acestea pot primi o altă funcțiune, chiar și temporară, idei care oferă condiții sigure de petrecere a timpului liber pentru membrii comunității clujene.

În filmul de prezentare de mai jos puteți vedea cele mai interesante momente ale ediției și să-i cunoașteți pe unii dintre participanții Com’ON Cluj-Napoca ‘22: https://youtu.be/Pw5fcIAldEc.

Mai multe informații despre proces se găsesc pe website-ul Com’ON Cluj-Napoca, respectiv pe pagina de Facebook sau Instagram. 

Referințe

comon-cluj-2022

Com’ON Cluj-Napoca este derulat de Grupul PONT, organizație înființată în 2009 care își propune inovarea socială prin participare, antreprenoriat și… vezi mai mult

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentCluj Hackathon, primul hackathon din România care aduce în prim plan Inteligența Artificială
Articolul următorFestivalul fără risipă, Zaiafet pe Lună, își va desfășura a II-a ediția în perioada 28-30 iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.