Concert aniversar Bach la Biserica Sfântul Mihail din Cluj, susținut de Schola Cantorum Transsylvaniensis

596

Corul de cameră transilvănean dedicat muzicii vechi, Schola Cantorum Transsylvaniensis, va susține un concert aniversar duminică, 7 aprilie 2024, de la ora 19.00, în Biserica Sfântul Mihail din Cluj-Napoca. 

Corul va interpreta Patimile după Ioan de Johann Sebastian Bach, lucrarea care a fost interpretată pentru prima dată cu 300 de ani în urmă, pe 7 aprilie 1724. Concertul este realizat în colaborare cu Asociația Muzica Sacra Cluj.

Muzicienii vor interpreta lucrarea la instrumente de epocă, printre care sunt amintite vioara barocă, viola da gamba și flauto traverso. Interpretarea cu aceste instrumente presupune utilizarea acordajului baroc, care este cel de 415 Hertz în loc de 442 Hertz, acesta din urmă fiind acordajul modern.

Soliști: Renáta Gebe-Fügi (soprană), Melinda Duffner (alto), Ioan Ovidiu Stancu-Pilat (bas), Vilmos Róbert György – Isus (bas), Hans-Jörg Gaugelhofer – Evanghelist (tenor). Concertmaestru: Csilla Szövérdi. Orgă: Zsuzsanna Csengeri-Kostyák. Clavecin: Erich Türk. Dirijor: Erzsébet Windhager-Geréd.

Cu numeroase apariții la evenimente și locuri prestigioase din țară și din străinătate, precum Bach-maraton, KlausenMusik, Zilele Culturale Maghiare din Cluj sau Bachwoche Wien din Austria, corul Schola Cantorum Transsylvaniensis a demonstrat constant un nivel înalt de profesionalism și pasiune pentru muzică. În ciuda vârstei sale relativ tinere, corul a reușit să câștige aprecierea atât a publicului larg, cât și a specialiștilor din domeniul muzical.

Intrarea este liberă, donațiile sunt binevenite.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentAI + Talent Clujean = Branduri de Succes!
Articolul următorSe redeschide Bazinul Olimpic Grigorescu, tarifele de intrare rămân aceleași ca și anul trecut