Dr. Cristian Andrei lansează la Cluj un proiect în cadrul căruia adolescenții îi educă pe adulți

74

De ce nu mai au adolescenții respect pentru școală? De ce nu comunică aproape deloc cu părinții lor? Dr. Cristian Andrei, renumit neuropsihiatru pentru copii și adolescenți și președinte al Institutului de Relații Umane din București, lansează, în premieră la Cluj-Napoca, proiectul care răspunde acestor întrebări, ParenTin’ – Atitudini eficiente și actuale în parentingul pentru adolescenți. Acesta va fi extins la nivel național în următorii doi ani.

Prima conferință ParenTin’ din România va avea loc pe 14 decembrie 2024, la Cinema Teatru ”Florin Piersic” din Cluj-Napoca, de la ora 12:00. Dr. Cristian Andrei, alături de adolescenți formatori, vor oferi perspective inedite asupra relației dintre adolescenți și părinți. Accesul este gratuit pentru copiii și tinerii între 12 și 18 ani.

În cadrul acestui eveniment va fi lansat și volumul ”Nu înțelegi nimic!, semnat de dr. Cristian Andrei. Este o carte despre cum gândește un adolescent când i se cere să facă ceva și cum gândește adultul în aceeași situație. Dr. Cristian Andrei: “Ca să te înțelegi cu un adolescent trebuie să pleci de la ce este valoros pentru el, nu pentru tine”

Conferința din 14 decembrie este dedicată atât părinților de adolescenți, cât și cadrelor didactice, tinerilor educatori și tuturor celor interesați de tehnicile pe care le folosește dr. Andrei în abordarea adolescenților. 

Biletele sunt disponibile pe entertix.ro și myticket.ro. Pentru tinerii cu vârsta între 12 și 18 ani accesul este gratuit, prețul biletelor fiind subvenționat de organizatori. 

Adolescenții – formatori pentru propriii educatori

Elevii de la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” și Liceul Tehnologic ”Alexandru Borza” din Cluj-Napoca vor putea discuta în mod direct cu doctorul Cristian Andrei pe data de 8 noiembrie, când renumitul medic le vizitează liceele. Cu această  ocazie vor fi identificați elevii dornici să se formeze în metode de andragogie necesare formării adulților. 

Dr. Cristian Andrei: ”Cu acordul părinților, acești adolescenți vor fi implicați în susținerea conferinței ParenTin’ din 14 decembrie. Ei vor fi profesori de gaming, chiulit, petreceri, fluid gender, substanțe, astfel încât părinții lor să înțeleagă mai bine ce simt cei tineri în aceste situații ”.

De la Cluj-Napoca, în toată România

Cluj-Napoca este primul pas dintr-o inițiativă mai amplă care se va derula pe durata a doi ani. Proiectul ParenTin’ urmează să fie dezvoltat și în alte orașe din România, cu scopul de a îmbunătăți comunicarea între tineri și adulți, astfel încât conflictul generațional să poată fi ameliorat. 

Cine este dr. Cristian Andrei

Este medic specialist neuropsihiatru din 1994. Se axează pe problemele de cuplu, dezvoltarea, adaptarea și consilierea relațiilor interumane. Este atestat în teorii ale personalității, psihoterapii cognitive, terapia bolilor afective, cercetare psihiatrică.

Educator pentru sănătate, efectuează vizite lunare în liceele bucureștene și în țară, pe teme de dezvoltare sexuală a adolescenților și în cadrul unor campanii împotriva consumului de alcool. 

Este autor a peste 1.500 de articole, cărți și diverse alte materiale în cadrul cărora sunt abordate teme diverse de la relațiile interumane, până la aspecte legate de psihologia teritoriului virtual și psihologia fractală.

Biletele pentru conferință sunt disponibile pe entertix.ro și myticket.ro, iar mai multe informații actualizate se pot găsi în pagina de Facebook a evenimentului.


Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentClujenii de la Mano & Gregor aduc muzica în stradă pentru a transforma spațiul urban într-un loc mai viu și relaxant
Articolul următorGala Opera Fantastica: Concert caritabil in beneficiul copiilor cu autism la Auditorium Maximum, Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.