Soluția de casierie automată dezvoltată de startup-ul clujean Neurolabs a fost implementată în premieră într-o cantină din România

170
Soluția Neurolabs este bazată pe algoritmi care permit recunoașterea automată a produselor de pe tavă și plata rapidă cu cardul. Foto: How to Web

Soluția de casierie automată dezvoltată de startup-ul clujean Neurolabs a fost implementată în premieră în România, în cadrul cantinei din Cluj Business Campus (CBC). Implementarea va înlocui casele de marcat tradiționale cu case automate. Soluția este bazată pe algoritmi care permit recunoașterea automată a produselor de pe tavă și plata rapidă cu cardul.

Studiile efectuate anterior implementării soluției au arătat ca, în medie, clienții cantinei CBC petrec 9 minute așteptând la coada, iar 76% din acest timp așteaptă sa fie serviți. Pentru un sfert din clienți, timpul mediu de așteptare se ridica la 12 minute, iar echipa CBC a demarat un plan bazat pe tehnologie pentru reducerea acestuia. 

„Prin implementarea soluției de casierie automată ne propunem să reducem considerabil timpul de așteptare. Spre exemplu, dacă ne gândim doar la timpul asociat procesului efectiv de plata, media va scădea sub 15 secunde, prin introducerea casei automate”, estimează Patric Fulop, co-fondator și CTO al Neurolabs, dezvoltatorul soluției de verificare și încasare automată.


Noua soluție a fost implementată în CBC Bistro la sfârșitul anului 2019, ca proiect-pilot, prin introducerea unei case automate, urmând ca, la începutul lunii martie 2020, să aibă loc trecerea totala spre sistemul de casierie automată. Estimarea dezvoltatorilor soluției este ca în peste 97% din plăti nu va fi necesara intervenția umană. 

„Avantajul acestei soluții de casierie automată este că permite angajaților cantinei, implicați până acum în servire și încasare, să se concentreze pe satisfacerea altor nevoi ale clienților, monitorizarea procesului de înlocuire a casieriilor tradiționale cu cele automate și măsurarea impactului acestuia, cel puțin în primele luni de la implementare”, spune Vlad Buzoianu, CEO CBC Campus.

În 2019 Neurolabs a câștigat premiul Best Innovation Startup în competiția de startup-uri Startup Spotlight din cadrul How to Web, eveniment ce a avut loc la București.

Neurolabs construiește algoritmi de recunoaștere a obiectelor bazate exclusiv pe date generate sintetic. Acest lucru îi permite echipei să ajungă dincolo de precizia nivelului uman, cu scopul de a automatiza și optimiza procese repetitive din cantine, retail și industrie.

Neurolabs vrea să automatizeze toate task-urile de recunoaștere a obiectelor și oamenii să nu mai fie nevoiți să facă acest lucru. Până în 2022, Neurolabs vrea să ajungă la 3.700 de implementări în cafenele, restaurante și cantine.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentTabere de restaurare a Castelului Bánffy din Bonțida
Articolul următorFinanțare de până la 55.000 euro pentru înființarea de întreprinderi sociale cu focus pe economia circulară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.