Echipa Donescu din Cluj, cu o soluție care transparentizează și eficientizează procesul de donații către spitale, este una din câștigătoarele concursului de soluții #EUvsVirus Hackathon care a avut loc online, în weekendul 24-26 aprilie 2020.
Platforma de donații de tip marketplace “Donescu” își propune să aducă împreună spitalele, cu necesitățile lor imediate de echipamente de protecție și de aparatură medicală, donatorii și, nu în ultimul rând, furnizorii de echipamente medicale și promite să asigure o transparență totală a procesului de donație, donatorii urmând să fie notificați pe tot parcursul procesului care este stadiul donației lor.
“Ca și element inovator, care ne distinge față de alte platforme concurente, este faptul că am gândit de la început o platformă care să asigure o transparență totală a procesului de donație. Donatorii vor fi notificați pe tot parcursul procesului de donare (din momentul plății și până la primirea efectivă a donației de către spital) care este stadiul donației lor. Furnizorii de echipamente înscriși pe platforma vor fi supuși unor proceduri de evaluare stricte la înscriere, pentru a preveni orice risc de fraudă.”, spun cei din echipa Donescu.
Sistemul medical din Romania dispune de cea mai redusă finanțare dintre toate țările membre UE (cu doar 5% din PIB), iar salariul minim pe economie este de asemenea, unul dintre cele mai reduse din cadrul UE, ceea ce previne accesul marii majorități a populației la sistemul privat de sănătate.
Procesul de donație va fi unul simplu, nebirocratic, platforma facilitând tot procesul de conectare a spitalelor cu donatorii și furnizorii de echipamente, automatizând de asemenea fluxul de documente aferent achizițiilor și donației propriu-zise. Platforma va dispune de un procesator integrat de plați care să faciliteze plata cu cardul a donațiilor, pentru a adăuga un plus de rapiditate și satisfacție întregului proces.
Scopul final al proiectului “Donescu” este de a construi în jurul său o comunitate de oameni dedicați și responsabili, care să contribuie la susținerea sistemului public medical din Romania, privat de echipamentele medicale și de protecție atât de necesare desfășurării actului medical.
Inițiativa participării la acest hackathon a venit de la unul dintre membrii Cluj Startups, în jurul căreia s-au grupat alți 10 membri ai organizației. Membrii echipei sunt: Endre Hunnyadi, Ioana Coroiu, Calin Șipoș, Alin Păușan, Alexandra Ureche, Florina Truța, Valeriu Moldovan, Mihai Dornea, Eric Bals și Mircea Vădan.
Cluj Startups este un ONG local care activează din anul 2012 și care are ca misiune facilitarea și creșterea ecosistemului de startup-uri prin programe educationale, mentorat, consiliere, organizare de evenimente, promovări, investiții, și colaborări cu diverse organizații publice sau private din țară și străinătate.
Hackathonul #EUvsVirus a fost coordonat de Consiliul European pentru Inovare în strânsă colaborare cu toate cele 27 de state membre UE și s-a desfășurat sub patronajul Comisarului European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret. Evenimentul a fost un real succes, cu peste 21.000 de participanți din tot spațiul european și din afara acestuia. S-au implicat activ 380 de voluntari, 2.400 de mentori și peste 800 de parteneri din 141 de țări. Au fost dezvoltate și propuse peste 2.150 de soluții pentru provocările globale ale pandemiei COVID-19.
Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.
Servicii Cluj
Catalogul producătorilor clujeni.