Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca vă invită să participați la cea de-a V-a ediție a Festivalului „Curtea Armenească”, un eveniment unic dedicat celebrării bogatei tradiții, arte și culturi armenești.
Festivalul are loc vineri, 12 iulie, și sâmbătă, 13 iulie 2024, în curtea interioară a muzeului, situată pe strada Memorandumului nr. 21.
Pe parcursul celor două zile, participanții vor avea ocazia să se bucure de o serie de activități și evenimente captivante, menite să dezvăluie frumusețea și diversitatea culturii armenești.
Programul festivalului include spectacole de muzică și dansuri tradiționale, expoziții de artă și fotografie, târguri cu produse tradiționale armenești, ateliere interactive pentru copii și adulți, prezentări culinare și degustări de mâncăruri specifice.
Programul Festivalului
Vineri, 12 iulie
Festivalul va începe la ora 12:00, cu deschiderea bazarului, unde vizitatorii vor putea descoperi:
- Atelier de covoare cu Bedros
- Marochinărie cu Lilit
- Picturi pe sticlă cu Ermone
- Costume tradiționale cu familia Kalamar
- Cafea și alte mărunțișuri cu familia Ago
- Arta caligrafiei armene cu Tania
- Bijuterii armenești cu Arsen
- Meșteșugul suflatului sticlei cu Zsolt
- „Jinghialov hat” (lipie de Artsakh) cu Iulia
În plus, vor avea loc lansări de carte, degustări, dansuri tradiționale și o tombolă.
Deschiderea oficială a festivalului este programată pentru ora 17:00, pe scena din curte, urmată la 17:30 de un spectacol al ansamblului de dansuri tradiționale Hayakaghak (Armenopolis / Gherla), sub conducerea artistică a Ursan-Esztegar Erika.
La ora 18:00, Galeria de la subsol Cellarium va găzdui vernisajul expoziției pictorului Ermone Zabel Martaian, intitulată „Imagini biblice armenești pe sticlă”. Seara se va încheia cu o performanță a ansamblului de dansuri armenești „Nazani” din Lille, Franța, la ora 19:00, în Sala Reduta.
Sâmbătă, 13 iulie
Programul zilei de sâmbătă începe la ora 11:00 cu deschiderea bazarului.
Tot la ora 11:00, BOGO va susține un tur ghidat al locațiilor armenești din centrul Clujului, cu întâlnire în curtea muzeului la ora 10:30.
La ora 16:00, ansamblul de muzică klezmer MAZEL TOV al Comunității evreilor din Cluj, condus de profesorul Vasile Socea, va urca pe scenă.
De la ora 17:00, participanții se vor putea bucura de recitalul „Din muzica popoarelor” cu Gyulai Csaba (percuție), Mazura János (tobă) și Bartek Zsolt (clarinet, duduk) din Budapesta, Ungaria.
La ora 18:00, ansamblul de dansuri tradiționale URARTU din Grecia va încheia seria spectacolelor din curtea muzeului, urmat de ansamblul de dansuri armenești „Nazani” din Lille, Franța, care va performa în Sala Reduta la ora 19:00.
Festivalul se va încheia oficial la ora 20:00, în curtea muzeului, oferind tuturor participanților amintiri de neuitat și o profundă apreciere pentru cultura armeană.
Referințe
-
Strada Memorandumului 21, Cluj-Napoca
Muzeul Etnografic al Transilvaniei este primul muzeu etnografic din România. vezi mai mult
Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.
Servicii Cluj
Catalogul producătorilor clujeni.