Institutul pentru Cercetare în Economie Circulară și Mediu “Ernest Lupan” (IRCEM), în parteneriat cu Proxpert și Fidelitas, anunță lansarea unui proiect de facilitare a creării de întreprinderi sociale cu focus pe economia circulară. Persoanele selectate pentru a face parte din grupul țintă vor avea posibilitatea să obțină o finanțare în valoare de până la 55.000 euro pentru înființarea de întreprinderi sociale cu focus pe economia circulară, prin participarea la un concurs de planuri de afaceri.
Prezentarea proiectului va avea loc luni, 24 februarie 2020, la Cluj, în cadrul conferinței “Start-up circular în economia socială”, prima conferință din Regiunea Nord-Vest care va veni cu informații referitoare la ajutoarele de minimis pentru înființarea de întreprinderi sociale în valoare de până la 55.000 euro. Evenimentul va avea loc la ClujHub (etajul 3 al magazinului Central, între orele 16:00 – 18:00. Participarea la conferință este gratuită, înscrierile se pot realiza completând formularul de aici.
În perioada 25 – 29 februarie 2020 caravana proiectului va poposi în celelalte județe din Regiunea Nord-Vest în cadrul unor întâlniri cu cei interesați să devină antreprenori sociali:
- BISTRIȚA – 25 februarie 2020, Hotel Diana, 16.00 – 18.00, pentru înregistrare completează formularul de aici;
- ZALĂU – 26 februarie 2020, Hotel Severus, 16.00 – 18.00, pentru înregistrare completează formularul de aici;
- BAIA-MARE – 27 februarie 2020, Hotel Seneca, 16.00 – 18.00, pentru înregistrare completează formularul de aici;
- SATU MARE – 28 februarie 2020, Hotel Astoria, 16.00 – 18.00, pentru înregistrare completează formularul de aici;
- ORADEA – 29 februarie 2020, Amfiteatrul Bibliotecii, Universitatea din Oradea, str. Universității, Nr.1, 11.00 – 13.00, pentru înregistrare completează formularul de aici.
Participanții la evenimente vor afla mai multe informații referitoare la mentoratul personalizat de care pot beneficia în cadrul proiectului, despre cursurile de formare profesională precum și despre concursul lansat în cadrul acestui proiect, respectiv selecția planurilor de afaceri care vor primi finanțare pentru înființarea întreprinderilor sociale.
Economia circulară este un model de producție și consum care implică colectarea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor existente cât mai mult posibil. În acest fel, ciclul de viață al produselor este extins.
Economia socială se definește ca fiind ansamblul activităților organizate independent de sectorul public, al căror scop este să servească interesul general, interesele unei colectivități și/sau interesele personale nepatrimoniale, prin creșterea gradului de ocupare a persoanelor aparținând grupului vulnerabil și/sau producerea și furnizarea de bunuri, prestarea de servicii și/sau execuția de lucrări.
Citește și …
Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.
Servicii Cluj
Catalogul producătorilor clujeni.
Este o initiativa buna si oportuna. Sa vedem cum se va transpune in realitatea noastra, cea de zi cu zi.
Aș dori să îmi deschid o afacere cu dale de beton pentru pavat