A luat naștere rețeaua “Transylvania Digital Health Ecosystem”, cu rol în creșterea calității serviciilor regionale de sănătate, prin colaborare la nivel european și prin tehnologie

132
Brian O’Connor, președinte al European Connected Health Alliance, a venit special la Cluj pentru lansarea Transylvania Digital Health Ecosystem

Pe data de 9 mai 2019, comunitatea FreshBlood din Cluj, care are ca scop sprijinirea startup-urilor tech din domeniul sănătății, a devenit conectată la rețeaua de ecosisteme europene de sănătate European Connected Health Alliance (ECHAlliance), formând cu această ocazie și rețeaua regională Transylvania Digital Health Ecosystem, cu rol în creșterea calității serviciilor regionale de sănătate, prin colaborare la nivel european și prin tehnologie.

Ca parte din ECHAlliance, Transylvania Digital Health Ecosystem va explora oportunitățile și provocările cu care se confruntă Transilvania în domeniul medical și va beneficia de know-how prin intermediul rețelei internaționale a ecosistemelor de sănătate și tehnologie. Ecosistemul transilvănean va colabora cu celelalte ecosisteme europene pentru a implementa soluții inovatoare care îmbunătățesc calitatea sănătății și bunăstarea cetățenilor, prin creșterea eficacității sistemului de sănătate și prin creare de noi oportunități de afaceri.

Obiectivele Transylvania Digital Health Ecosystem sunt grupate pe trei direcții majore:

  • identificarea, conectarea și sprijinirea persoanele interesate să inoveze în domeniul asistenței medicale, fie în sectoarele public, privat, academic sau ONG;
  • susținerea și construcția proiectelor relevante și de impact care pot îmbunătăți starea de sănătate la nivel regional și național;
  • realizarea de parteneriate pentru aducerea la un numitor comun a actorilor regionali și naționali interesați de inovarea și îmbunătățirea asistenței medicale, utilizând tehnologia.
Dr. Ion-Gheorghe Petrovai, co-fondator FreshBlood și coordonator al Transylvania Digital Health Ecosystem

“Intersecția dintre sănătate și tehnologie oferă numeroase oportunități, și pentru a le fructifica avem nevoie să fim pregătiți și conectați. De aceea suntem deschiși colaborării cu toți actorii ecosistemului de sănătate transilvan și național, suntem de doi ani conectați la nivel european prin EITHealth și începând cu acest an și la European Connected Healthcare Alliance”, spune Dr. Ion-Gheorghe Petrovai, co-fondator FreshBlood și coordonator al Transylvania Digital Health Ecosystem.

ECHAlliance conectează ecosistemele de sănătate din 78 de țări, înglobând o comunitate de peste 16.500 de experți, inclusiv din zona guvernamentală de sănătate și asistență socială, companii de top, cercetători, asigurători, grupuri de pacienți și comunitatea investițională, care se conectează prin intermediul platformelor oferite de alianță.

“Lansarea Transylvania Digital Health Ecosystem este un moment important pentru ECHAlliance și conferă Transilvaniei un profil internațional. Conectăm ecosistemele din întreaga lume la rețeaua noastră internațională, toate sunt comunități permanente și multi-participante, care se întâlnesc în mod regulat în aria lor geografică definită și în acest fel construiesc relații la nivel local, identifică nevoi și caută soluții. Prin ECHAlliance acționăm ca conector global în domeniul sănătății digitale și  putem să realizăm aceste conexiuni și pentru Transilvania. Am găsit aici o cultură dinamică și inovatoare, dar din experiența mea această energie trebuie să aibă o rețea pentru a avea succes, și noi credem că prin conectarea la ECHAlliance, reușita se va întâmpla.”, a declarat la Cluj Brian O’Connor, președinte al European Connected Health Alliance, care a participat la lansarea Transylvania Digital Health Ecosystem.

Reprezentanți ai Rohealth Cluster și ai clusterelor de IT din Cluj: Transilvania IT Cluster și Cluj IT Cluster, alături de președintele European Connected Health Alliance

Lansarea a avut loc în cadrul hub-ului de tehnologie Sillicon Forest din Cluj, unde au participat și reprezentanți ai Rohealth Cluster, clusterul pentru sănătate și bioeconomie din București și clusterele de IT din Cluj: Transilvania IT Cluster și Cluj IT Cluster. În cadrul discuțiilor a reieșit dorința clusterelor de a face parte dintr-o platformă comună, care să conecteze diferiții actori din zona sănătății și a IT-ului, firmele clujene de IT fiind în special interesate în a găsi surse de finanțare și modele de business pe zona de soluții healthtech.

În cadrul conferinței Cluj Innovation Days (30-31 mai 2019), în parteneriat cu cei de la Cluj IT Cluster, FreshBlood organizează un concurs cu premii pentru startup-urile din zona de e-health, în cadrul căreia tehnologia de ultimă oră, soluțiile inovatoare ale studenților, ale tinerilor profesioniști și talentul pentru afaceri se vor reuni în demonstrarea de produse care pot să revoluționeze asistența medicală.

Citește și …

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentStartup-ul clujean Noah Watches, finalist al celei de a 3-a ediții “Made in Romania”
Articolul următorCluj Innovation Days 2019: cum transformă digitalizarea companiile și cultura organizațională?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.