La Oradea, 10 hectare de terenuri aflate în stare de degradare vor fi transformate în spaţii verzi, prin fonduri europene

205
Sursă imagine: Primăria Oradea.

10 hectare de terenuri din Oradea, aflate azi într-o situație gravă de deteriorare, vor fi redate locuitorilor sub forma unor spații verzi, prin accesarea de fonduri europene de peste 6 milioane de euro.

“Unul dintre obiectivele orașului este acela de a avea spații verzi în toate cartierele, iar zonele degradate pe care le avem azi să fie treptat eliminate și redate cetățenilor. Pentru atingerea acestui obiectiv profităm de existența unei axe de finanțare europeană, Axa prioritară 4.2, pe Programul Operațional Regional prin care se finanțează tranformarea unor zone degradate în spații verzi. Scopul nostru este să întocmim proiecte de cel puțin 6 milioane de euro, în așa fel încât 10 ha de terenuri din Oradea, aflate azi într-o situație gravă de deteriorare, să fie redate cetățenilor sub forma unor spații verzi”, a declarat săptămâna trecută primarul Ilie Bolojan.

La aceste proiecte vor lucra două structuri ale Primăriei Oradea: Direcția Tehnică și Zona Metropolitană Oradea, dorindu-se ca la finalul lunii mai proiectele să fie depuse, iar în toamnă să poată fi începute lucrările care vizează regenerarea acestor zone.

O veche cărămidărie din Oradea va fi transformată în parc. Sursă imagine: Primăria Oradea.

Proiectele se vor implementa în 7 locații din municipiul Oradea, dintre care una este o veche cărămidărie, o groapă abandonată: “Realizarea acestui parc va reprezenta un factor de accelerare urbană a zonei, în special prin înlăturarea actualei stări de degradare accentuată a suprafeței acestui teren. Prin igienizarea acestei zone și realizarea parcului propus în actualul proiect, întreg orașul va câștiga încă o zonă de plămân verde”, au precizat cei de la Primăria Oradea. Acest proiect va avea în vedere realizarea unei zone peisagistice populată cu copaci, amenajarea mai multor locuri dedicate copiilor, alte zone pentru șah și tenis de masă, un teren de baschet, piste de alergare de cca 800 m etc.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentKaufland România își dotează magazinele cu automate de reciclare a ambalajelor și răsplătește clienții care le folosesc
Articolul următorProiect: pasaj rutier subteran în Mărăști, la suprafață extindere spațiu pietonal, benzi dedicate pentru transportul în comun și piste de biciclete

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.