Ouă încondeiate, produse de comunitatea H33, distribuite nevoiașilor pentru masa de Paște

224
Atelier de încondeiat ouă la H33
Atelier de încondeiat ouă la H33

În Săptămâna Mare, comunitatea H33, ale căror evenimente animă de aproape un an spațiul părăsit al unui fost depozit de alcool de pe pe strada Horea, a organizat două inedite ateliere de vopsit ouă de Paști. Ouăle pictate în cadrul atelierelor au fost apoi distribuite oamenilor nevoiași de către asociația  „O Masă Caldă”.

Împreună cu familia sau prietenii, participanții la ateliere au putut să-și însușească o tehnică de vopsirea a ouălor, care are la baza încondeierea tradițională. Tehnica constă în aplicarea pe coaja ouălor de straturi succesive de ceară de albine și de vopsele de diferite culori, pentru a obține la sfârșit niște ouă deosebite.

Îndrumătorul acestor ateliere a fost arhitectul Eugeniu Panescu, cel care și-a făcut un scop din a răspândi această tehnică specială, organizând miniateliere de încondeiere de mai bine de 50 de ani.

În prim plan, arhitectul Eugeniu Panescu, ce organizează miniateliere de încondeiere de mai bine de 50 de ani
În prim plan, arhitectul Eugeniu Panescu, ce organizează miniateliere de încondeiere de mai bine de 50 de ani
Tehnica presupune încondeierea ouălor prin aplicarea de straturi succesive de ceara și de vopsea, folosind condeie sau șomoioage de vată
Tehnica presupune încondeierea ouălor prin aplicarea de straturi succesive de ceara și de vopsea, folosind condeie sau șomoioage de vată

Voluntarii  asociației „O Masă Caldă”, care asigură o porție de mâncare, în fiecare joi, celor care au nevoie, s-au alăturat acestui eveniment, iar pe lângă porția de mâncare, oamenii nevoiași, au primit în această săptămână și ouă pictate în cadrul atelierelor. Astfel, 60 de ouă s-au dus la Centrul de Găzduire Temporară, 70 copiilor din centrele de zi și restul au fost împărțite în Piața Muzeului.

„Evenimentul este la cea de-a doua ediție la H33, se bucură de succes deoarece are la bază o tehnică tradițională, dar în același timp invită participanții să creeze propriile ‘opere de artă’ lăsându-le creativitatea să zburde în voie. Pe de alta parte de ce să nu recunoaștem, atmosfera tipică de H33 contribuie și ea, dând workshopului un aer aparte. E un pic altfel să lucrezi cu ceară încălzită direct la flacără și în același timp să poți sta tolănit pe fotolii și să admiri Omul Micro Macro Cosmos.” spune Dan Clinci, coordonatorul comunității H33.

Deja celebrul mural 'Omul Micro Macro Cosmos' de la H33
Deja celebrul mural ‘Omul Micro Macro Cosmos’ de la H33

În luna aprilie, seria de evenimente marca H33 continuă pe 12 aprilie cu “Ne Vedem Joi“, o discuție despre inovare socială, comunitate, prezent, viitor, post-industrial, cultură, organizată de studenții arhitecți, pe 14 aprilie cu spectacolul „4:48 A.M.” în regia lui Cristian Grosu și apoi pe 27-28 aprilie cu Art Form Festival al YouthHive.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentPrimăria Cluj a lansat concursul pentru revitalizarea și activarea Parcului Feroviarilor
Articolul următorCTP Cluj: “Din mai sau iunie ne-am dori să preluăm pasagerii de la aeroport, cu autobuze electrice”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.