Prima zi la Jazz in the Park 2024: 5.000 de fani au dansat și cântat alături de Postmodern Jukebox

60

Prima zi a Jazz in the Park Festival 2024 a fost o veritabilă manifestare a iubirii pentru muzică, un maraton sonor în care jazz-ul a îmbrăcat toate formele și influențele posibile. Cu o energie molipsitoare, Postmodern Jukebox a reinterpretat hituri celebre în stilul inconfundabil al anilor ’50 și a purtat publicul într-o călătorie magică și plină de culoare.

5.000 de fani au dansat și au cântat alături de legendara trupă, până după miezul nopții, piese celebre din repertoriul unor artiști precum Adelle, Miley Cyrus, Kings of Leon sau Metallica. Concertul din Cluj care a închis prima seară a Jazz in the Park Festival face parte din turneul mondial al Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox prin care se celebrează 10 ani de turnee și spectacolul cu numărul 1000.

Rogelio Douglas JR, MC & solist Postmodern Jukebox (PMJ): ”Muzica este în tot și în toate. Și este în fiecare amintire pe care o am, bună sau rea. Fiecare moment frumos din viața mea a fost acompaniat de muzică. Muzica mi-a schimbat viața și întotdeauna va fi așa.”

Adam Kubota, bassist Postmodern Jukebox (PMJ): ”Am ajuns din SUA în România acum cinci zile, ne-am confruntat cu diferența de fus orar, dar suntem foarte entuziasmați să fim la acest festival. Este prima dată când cântăm în Cluj, așa că va fi o adevărată plăcere și un adevărat privilegiu pentru noi. Chiar dacă plouă puțin, știu că o să fie foarte distractiv. Așteptarea mea este să facem un spectacol grozav și să avem niște fani cu adevărat minunați în public, care sunt entuziasmați.”

Înainte de Postmodern Jukebox, Hill Stage, scena principală a festivalului, a fost animată de rising star-ul jazz-ului european, Kinga Głyk. Talentata bassistă din Polonia în vârstă de doar 26 de ani, a cucerit scenele din întreaga lume, iar acum și publicul Jazz in the Park. 

Kinga Głyk: Am auzit de acest loc acum mult timp și așteptam să vin aici. Îmi amintesc că cineva mi-a zis: o să iubești Jazz in the Park! Așa că abia am așteptat să vin la Cluj și nu mă simt dezamăgită. Aș vrea să încurajez pe toată lumea să vină aici. Parcul Etnografic e un loc foarte special, iar la festival e o combinație interesantă de natură și noi, oamenii. Sunt recunoscătoare că sunt aici. Am simțit că m-am conectat cu publicul și că a fost fericit. Eu sigur am fost fericită pe scenă. O să-mi amintesc de acest loc!”

La Backyard Stage, fanii au avut parte de alte diversități. Aceștia l-au putut asculta pe Daoud, artistul francez care a câștigat vara aceasta Jazz in the Park Competition. Seara s-a încheiat cu concertul plin de zvâc al celor de la Norzeatic și Quinta Spartă.

HIGHLIGHTS – a doua zi de festival

Ziua a doua de festival la Jazz in the Park promite să fie una cu totul specială. Pe Main Stage, la Hill, va urca legendarul grup Cymande cu ritmurile lor inconfundabile ce au influențat profund muzica funk și soul de-a lungul decadelor. Numiți de cotidianul The Guardian drept „clasica trupă funk pe care nu știai că o știi”, Cymande este probabil printre cele mai samplate trupe din istorie.

Înainte de ei, Jazzanova va electriza publicul cu stilul său inovator, îmbinând jazz-ul cu influențe electronice și funk.

La Backyard Stage, atmosfera va fi animată de Isfar Sarabski Quartet. În încheiere, celebrul baterist Manu Katché, cunoscut pentru colaborările sale cu Sting și Peter Gabriel va oferi o explozie de energie și măiestrie ritmică. Programul complet al concertelor, pe scene, pe jazzinthepark.ro/program-jazz-in-the-park.

Înființată în anii ’70, Cymande a fost pionieră în combinarea ritmurilor de funk, jazz și grooves, răspândind mesaje de pace și unitate în toată lumea. Ei au fost subiectul unui documentar recent realizat și adus în premieră în România de organizatorii Jazz in the Park: „The Story of Cymande: Getting it Back”. În cea de-a doua zi, fanii pot însă asculta povestea Cymande, live, în cadrul unei discuții libere la ”Întâlniri pe prispă”, de la 15:30. Programul complet al acestor dezbateri, pe jazzinthepark.ro/intalniri-pe-prispa.

Sâmbătă, 31 august, festivalul își deschide porțile la ora 14:00 și pe lângă concerte, Jazz in the Park 2024 vine anul acesta cu o și mai mare varietate de activități, de la ateliere interactive, la lecții de muzică, experiențe culinare, întâlniri inspiraționale și chiar ridicări cu balonul cu aer cald, toate într-o atmosferă relaxată și plină de muzică. Programul și descrierea activităților pe jazzinthepark.ro/activitati-la-jazz-in-the-park

Cea de-a XII-a ediție Jazz in the Park Festival are loc în perioada 30 august – 1 septembrie 2024, în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca. Biletele de o zi mai pot fi cumpărate de pe iabilet.ro. Cei care vin la Jazz in the Park anul acesta, pot să cumpere bilete pentru ediția 2025, la cel mai bun preț, doar în cadrul festivalului. 

Referințe

jazz-in-the-park
  • Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”, Aleea Muzeului Etnografic, Cluj-Napoca
  • 30 august 2024
  • 01 septembrie 2024

Jazz in the Park este un festival manifest care combină muzica bună cu promovarea de valori pozitive în comunitate. vezi mai mult

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentRetuRO anunță rezultatele SGR după 8 luni de la implementare. Județul Cluj pe locul 5 la nivel național, în iulie.
Articolul următor7.500 de participanți, uniți de muzica trupei Cymande, în cea de-a doua zi Jazz in the Park 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.