Primăria Cluj a anunțat de curând punerea în circulație a 15 autobuze articulate noi, tip Mercedes Conecto G Euro 6. Acestea completează parcul auto al CTP Cluj, care a beneficiat în ultimii ani de alte 40 de autobuze articulate. În curând, la Cluj vor circula și 11 autobuze electrice, dar și alte 60 de autobuze nearticulate noi.
”Pentru orașul nostru, modernizarea transportului public de călători este o prioritate cheie. Clujul și-a asumat să pună accent pe cetățean, pe transportul public, nu pe transportul cu automobilul”, a declarat primarul Emil Boc, cu ocazia prezentării noilor autobuze.
Conform Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) al orașului, prin reînnoirea accelerată a flotei, transportul public se poate situa într-o poziție care îi permite să concureze în mod eficace cu autoturismul. Investițiile în vehicule noi pentru aducerea flotei la standarde ridicate de accesibilitate și confort pentru pasageri, cu emisii de poluanți reduse la minimum, alături de investițiile în stații și alte facilități pentru pasageri, vor ameliora experiența călătorilor din transportul public.
Investiții necesare în infrastructură: linie de tramvai spre Florești și investiții în șosele, pentru a reorienta traficul și a decongestiona rutele de transport public cheie
Pe lângă flota de transport, sunt necesare investiții în infrastructură, care să sporească puternic contribuția liniei de tramvai la mobilitatea durabilă din oraș, pe lângă investiții în șosele, pentru a reorienta traficul și a decongestiona rutele de transport public cheie, astfel încât performanțele autobuzelor și ale troleibuzelor să crească.
O strategie echilibrată de investiții în drumuri și în prioritățile transportului public va permite devierea de pe rutele radiale principale ale orașului a întregului trafic, cu excepția celui esențial, precum și reducerea duratelor de călătorie cu transportul public.
Tramvaiele ar trebui să aibă automat prioritate în toate intersecțiile, iar Centrul de Control al Traficului Urban pe care îl creează municipalitatea ar trebui modernizat, astfel încât acesta să poată acorda prioritate vehiculelor de transport public care se apropie de semafor, dacă este posibil.
Ca și concluzie, PMUD recomandă administrației locale să se concentreze în mod semnificativ pe investiții în măsuri prioritare pentru transportul public, iar acțiunile de până acum ale Primăriei Cluj de reînnoire și extindere a flotei de transport și de implementare a unor benzi prioritare pentru transportul public sunt în acord cu această recomandare. Sunt însă necesare în continuare investiții în infrastructură și în prioritizarea transportului public.
Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.
Servicii Cluj
Catalogul producătorilor clujeni.
Doar punerea in circulatie a unui numar mare de autobuze nu va rezolva problema traficului din Cluj. Actualele linii de transport au fost gandite in perioada comunismului cand dinamica orasului si localizarea zonelor industriale era alta. Trebuie regandit din temelii tot sistemul de rute (linii) si adaptat nevoilor actuale ale orasului. Altfel locuitorii care nu isi vad satisfacute nevoile de transport din apropierea locuintelor lor pana la locul de munca sau de distractie/promenada/cumparaturi vor apela in continuare la autoturismul personal.
Si-a asumat asa pentru ca e mai simplu decat sa faca niste centuri ocolitoare la nivel de autostrada pentru masini, cum sunt in Berlin, Munchen, etc…
Degeaba incearca promovarea transportului in comun, pentru ca nu toata lumea doreste sa aiba de a face cu hoti de buzunare, cu nespalati, cu colorati si alte persoane cu care nu doresti sa ai contact.
Asa ca in loc sa puna mana si sa inceapa constructia de centuri, vine primaria cu “solutii” cu autobuze ecologice si biciclete…
La munca dragi functionari! Faceti centuri! De aceea sunteti platiti din banii nostri!