Reghin, un oraș mic cu realizări mari. Ce poate învăța Clujul de la Reghin.

817
Reabilitare de cartier în Reghin
Reabilitare de cartier în Reghin

Reghinul a eliminat garajele din cartiere

Reghinul a reușit să scape de garajele din cartierele sale fără prea mare bătaie de cap. La Cluj, garajele depozit de murături continuă să paraziteze mai toate cartierele, chiar dacă demolarea acestora ar mări spațiul public substanțial, într-un oraș și așa înghesuit. Mai mult, demolarea garajelor ar permite și construirea unui număr mai mare de parcări în aer liber.

Garajele Reghinului – înainte de intervenția autorităților locale

Noile spații publice ale Reghinului – după intervenția autorităților locale

Reghinul a realizat reabilitări de calitate a cartierelor comuniste

Reghinul, deși are un buget minuscul față de Cluj (de 13 ori mai mic), a știut să vină cu soluții integrate de calitate pentru regândirea cartierelor comuniste. La Cluj s-a investit continuu în reabilitarea spațiilor publice din cartierele comuniste (nu vrem să fim cârcotași) dar nici pe departe la nivelul calitativ făcut de cei din Reghin. Vedeți pozele de mai jos, pentru a vă convinge singuri. Genul ăsta de investiții a fost făcut de o primărie cu un buget de 13 ori mai mic decât al Clujului! Ar fi cazul să se elaboreze și la noi ghiduri integrate de reabilitare a cartierelor comuniste.

Cum arată o reabilitare de cartier de calitate

Reghinul știe să prețuiască urbanismul de calitate

Reghinul știe să prețuiască urbanism de calitate și au acum probabil cel mai bun arhitect șef al unei municipalități din România – Klaus Birthler. Clujul trebuie să acorde mai multă atenție urbanismului și să își construiască o echipă de urbaniști pe măsura ambițiilor orașului.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentDe ce e Iașul țâță de mâță
Articolul următorEu cu cine votez? O selecție de proiecte de votat la bugetarea participativă Cluj, sesiunea 2 – 22 octombrie 2017.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.