„Thy Neighbours”, un documentar despre războiul din Ucraina, va fi difuzat într-o biserică din Cluj

53

Un documentar care surprinde impactul profund pe care războiul din Ucraina l-a avut asupra victimelor civile și a voluntarilor care au intervenit să le sprijine, Thy Neighbours, va fi proiectat marți, 19 noiembrie, la ora 18:30, la Biserica VOX, situată pe Bulevardul Eroilor nr. 14, în Cluj-Napoca.

Proiecția este deschisă publicului, cu intrare liberă, oferind tuturor ocazia de a descoperi o poveste emoționantă și autentică despre solidaritate și curaj (trailer). 

Acest documentar aduce în prim-plan o perspectivă unică și plină de compasiune, oferită prin ochii regizorilor Elena și Dave Rogers, care au luat o decizie extraordinară în februarie 2022: să rămână în România pentru a ajuta refugiații ucraineni ce fugeau din calea războiului. Prima lor călătorie peste graniță, în Ucraina, i-a făcut să înțeleagă că suferința celor afectați de război nu poate fi ignorată. Din dorința de a da voce acestor oameni, Elena a decis să documenteze poveștile lor.

Realizarea acestui film nu a fost lipsită de dificultăți. În ultimii doi ani și jumătate, cei doi cineaști au investit resurse financiare, eforturi și multă pasiune, devenind martori ai unei tragedii globale, dar și ai speranței care răzbate chiar și în cele mai grele circumstanțe. Filmul a devenit eligibil pentru Oscarurile din 2024, iar Elena și Dave au pornit o campanie pentru distribuirea documentarului în biserici, comunități și în întreaga lume.

“Thy Neighbours” nu este doar un documentar; este un apel pentru unire și acțiune. Elena a mărturisit că această experiență a fost și o lecție personală, forțând-o să-și înfrunte propriile traume și să aleagă să folosească vocea sa de cineast pentru a inspira schimbare. În centrul acestui proiect se află o întrebare esențială: ”Dacă fratele sau sora ta ar trece prin asta, ai rămâne tăcut?”

Distribuția filmului – un apel la solidaritate globală

Distribuirea documentarului rămâne o provocare. Cei doi regizori au apelat la comunități creștine și la platforme de distribuție, dar au întâlnit rezistență, fie din cauza temerii de a se implica în politică, fie din cauza supra-saturării pieței cu conținut legat de Ucraina. Cu toate acestea, au lansat o campanie GoFundMe, solicitând sprijinul celor care cred în misiunea lor de a răspândi mesajul acestui film și de a inspira un val global de bunătate.

Mai multe detalii despre film și despre cum se poate contribui, pe site-ul oficial al studioului: ellielstudios.com sau pagina campaniei: GoFundMe – Kindness Ambassadors.

Elena Beucă Rogers: ”Nu mai pot merge mai departe, pentru că, pentru ca lumea să vadă cu adevărat acest film, este nevoie de resurse, resurse pe care eu și Dave nu le mai avem. Am petrecut doi ani și jumătate lucrând la acest film, am împrumutat bani, am cerut ajutor și, uneori, poate că ne-am făcut și dușmani, dar am simțit că este chemarea mea să fac acest film și să împărtășesc lumea lor așa cum am văzut-o eu, ca vecin… Am început o campanie GoFundMe pentru că eram la capătul puterilor ca cineaști independenți și nu știam alt mod prin care să mergem mai departe și să împărtășim filmul. Așa că, dacă simțiți că puteți ajuta în vreun fel la creșterea gradului de conștientizare, vă rog să vă implicați. Donați și ajutați-ne să distribuim acest film peste tot. Să fie vizionat în biserici. Să fie arătat în comunități. Să fie văzut în întreaga lume. Și să declanșeze o mișcare a bunătății.”

ELLIEL Studios și povestea Elenei Beuca – Transformând idei îndrăznețe în realitate

ELLIEL Studios a fost fondat din dorința de a ajuta oamenii să înțeleagă puterea pe care o dobândim atunci când suntem ghidați de credință și lucrurile extraordinare pe care le putem realiza împreună ca și comunitate. Sub conducerea regizorilor Elena Beuca, originară din România, și a soțului ei, Dave Rogers, studioul explorează teme despre valori umane și întrebări morale ale vieții, transpunând povești reale în filme de impact.

Cu sediul în Cluj-Napoca, ELLIEL Studios colaborează cu organizații caritabile, comunități sociale și spirituale din întreaga lume, distribuind conținut semnificativ atât prin canale tradiționale, cât și digitale. Primul film produs, “Talita”, bazat pe o poveste adevărată, a câștigat 14 premii la 10 festivaluri de film consecutive, demonstrând angajamentul studioului pentru excelență cinematografică. În plus, ELLIEL a fondat Kindness Ambassadors Foundation, o inițiativă menită să sprijine talentul creativ și să transforme idei îndrăznețe în realitate.

Elena Beuca este o regizoare de origine română care, împreună cu soțul ei, actorul american Dave Rogers, a pus pe pauză cariera de la Hollywood pentru a se dedica noii misiuni umanitare din Ucraina. În cadrul proiectului FoodMates, organizat sub egida asociației lor din România, Kindness Ambassadors, cei doi au mers în fiecare weekend în Ucraina, unde timp de doi ani au gătit mâncare tradițională americană pentru familiile afectate de război. Mai mult decât atât, proiectul a oferit refugiaților o zi de recreere, cântece și jocuri, ajutându-i să uite, chiar și pentru câteva ore, de tragediile războiului.

Articolul precedentWonder Events Fair 2024: Târg de evenimente cu peste 200 de furnizori de top din industrie, la Cluj
Articolul următorBanca pentru Alimente Cluj caută voluntari pentru a aduce hrană celor aflați în dificultate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.