Bike Addict, un atelier de reparații biciclete din Cluj, oferă decorațiuni pentru bradul de Crăciun, confecționate din lanțuri uzate de bicicletă

490
Decorațiuni pentru bradul de Crăciun, confecționate din lanțuri uzate de bicicletă, realizate în atelierul Bike Addict din Cluj.

Atelierul de biciclete Bike Addict din Cluj vine cu o ofertă inedită de cadouri pentru sărbătorile de iarnă: decorațiuni pentru bradul de Crăciun confecționate din lanțuri uzate de bicicletă. Gândite pentru pasionații de biciclete, dar nu numai, decorațiunile sunt realizate din lanțuri uzate, curățate și vopsite, ce devin astfel cadouri speciale și câștigă o a doua viață.

Prețurile pentru decorațiuni încep de la doar 25 de lei, oferta completă putând fi văzută aici.

Reutilizarea lanțurilor de bicicletă în acest fel este o premieră în Romania și se încadrează în principiile economiei circulare, ce presupune colectarea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor existente cât mai mult posibil.

Efectuând service pentru biciclete, la un moment dat ne-am dat seama că avem o cantitate mare de lanțuri uzate. Am făcut un mic research și am văzut că în alte țări (ex. Marea Britanie), există un mod de a recicla aceste lanțuri, iar în România încă nu o făcea nimeni. Nu am avut schițe și modele, dar după 2 săptămâni de încercări, am reușit să le dăm o formă și să ne formăm o anumită tehnică. Procesul e destul de amplu (degresare, curățare mecanică, presare pini, modelare, vopsire și accesorizare) dar în final credem că rezultatul merită pe deplin., spune Adrian Malanca, fondator Bike Addict.

Pentru cei interesați, comenzile se pot realiza via pagina de Facebook sau Instagram, livrările se fac gratuit în Cluj-Napoca și prin curier oriunde în țară.

Legat de implementarea economiei circulare, Clujul s-a alăturat de curând orașelor Milano, Paris, Berlin, Amsterdam și Vejle, fiind al șaselea oraș pilot în cadrul proiectului european REFLOW, care urmărește schimbul de idei și bune practici ce implică implică tranziția către o economie sustenabilă, prin transformarea metabolismului urban și crearea de strategii durabile în industrie, politici publice și inovare urbană. Ceea ce fac cei de la Bike Addict s-ar putea astfel încadra ca și model de bună practică a Clujului pentru modul cum o resursă poate fi reutilizată și reintrodusă în circuitul economic, dacă există suficientă voință și imaginație.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentUn startup clujean creează primul brand din România de produse textile din fibre organice cu certificare de proveniență și cu design românesc original
Articolul următorMasaj la tine la birou: o echipă de tineri maseuri cu experiență oferă masaj pe scaun angajaților din companiile clujene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.