17-19 august: FânFest 2012 – Ținem munții în loc. Roșia Montană rezistă prin cultură.

79

UPDATE IMPORTANT: Festivalul  FânFest 2012, se va desfășura în acest an, pe o perioadă extinsă, de cinci zile, între 15 – 19 august!

FânFest 2012 – Ținem munții în loc. Roșia Montană rezistă prin cultură.

Echipa Campaniei Salvați Roșia Montană are deosebita plăcere de a anunța cea de-a VII-a ediție a festivalului FânFest, în perioada 17-19 august 2012.

FânFest, a cărui primă ediție s-a desfășurat în august 2004, a adus laolaltă, de-a lungul anilor, mii de vizitatori și activiști din întreaga țară, dar și din străinătate, la Roșia Montană. Întrunire a eforturilor de promovare a patrimoniului cultural și a spiritului militant în campaniile civice din Romania, FânFest este unul din modurile în care arătam că în Roșia Montană se poate trăi din agricultură, turism și alte activități ce nu distrug natura și cultura.

FânFest se bucură să experimenteze, să celebreze și să provoace spiritul critic, iar activitățile din acest an sunt deopotrivă o invitație de a cunoaște Roșia Montană. Fie că alegi manifestări cu mesaj social sau pur și simplu îți petreci timpul ascultând poveștile comunității, străbătând cărările sau admirând priveliștea, FânFest te invită la celebrarea spiritului civic. Răspunsurile nu se arată întotdeauna cu ușurință, dar forța glasurilor noastre sunt cele ce au păstrat vie Roșia Montană în ultimul deceniu. Cum îți imaginezi acest loc peste 10 ani? Dar peste 50? Care sunt valorile unei comunități care contează cu adevărat? Ce vreau și pot eu ca cetățean să fac pentru Roșia Montană sau alte inițiative civice?

Comunitatea localnicilor ce se opun proiectului minier te așteaptă să-ți împărtășească povestea, valorile în care cred și convingerea că prin cultură și spirit militant Roșia Montană are un viitor. Veniți cu toții, să strigăm tare: Roșia Montană nu e de vânzare! este chemarea președintelui Alburnus Maior, Eugen David.

Articolul precedentReducerea poluarii aerului utilizand bicicleta ca mijloc de transport
Articolul următorUn viking, atât de mic, nu se plânge de nimic. Ghidul călătorului în Suedia la tinerețe

2 COMENTARII

  1. Calin, cam toti spun ca vor locuri de munca, nu minerit! E o diferenta uriasa! 🙂 Nimeni nu-si doreste cu adevarat mineritul, decat poate actionarii RMGC avizi de a se imbogati prin orice mijloace …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.