2 echipe din Cluj câștigătoare la hackathonul NASA Space Apps Challenge România 2021

422

2 echipe din Cluj s-au calificat pentru etapa de jurizare internațională a competiției NASA Space Apps Challenge, alături de alte 4 echipe din România. Soluțiile echipelor câștigătoare din România vor intra în procesul de evaluare la nivel internațional, coordonat de NASA.

În concurs s-au înregistrat 28 de echipe din București, Cluj, Timișoara și Iași. Deși evenimentul s-a desfășurat online în cele 4 orașe prestabilite, maratonul de creativitate a reunit participanți din Arad, Maramureș, Sibiu, Constanța, Timișoara, București, Galați, Cluj, Iași, Harghita, Prahova, Dolj, Suceava, Argeș, chiar și Bulgaria – Sofia și Republica Moldova – Chișinău.

Cele două echipe clujene selectate pentru a participa la etapa internațională a competiției NASA Space Apps Challenge, sunt:

  • Petru Rares Straight to Space, care a împărtășit experiența câștigată prin lansarea unui balon meteorologic, în luna august: plan, listă de materiale, lecții învățate, probleme survenite și soluțiile aferente, măsurători, date și dispozitivele de backup necesare – pentru a le veni în ajutor celor care doresc să lanseze un balon meteorologic.
  • IoT4Nature, care a conceput un dispozitiv electronic care să asigure detașarea de la parașută în condiții de siguranță și într-un mod care să nu dăuneze mediului înconjurător, evitând șocul și praful de pușcă generate de mijloacele pirotehnice.

Câștigătorii Space Apps vor fi anunțați în ianuarie 2022 și vor fi invitate să-și prezinte proiectele la NASA (și partenerilor agenției spațiale, dacă este cazul). De asemenea, câștigătorii internaționali vor fi invitați să viziteze o stație NASA împreună cu echipa de organizare globală, Space Apps Challenge, pentru a asista la lansarea unei nave spațiale.

Tema evenimentului din acest an a fost: “Puterea lui zece”, iar cele zece premii globale sunt: Best Use of Science, Best Use of Data, Best Use of Technology, Galactic Impact, Best Mission Concept, Most Inspirational, Best Storytelling Award (premiu nou), Global Connection Award (premiu nou), Art & Technology Award (premiu nou), Local Impact Award (premiu nou).

Anul acesta NASA Space Apps Challenge a reunit în parteneriat zece agenții spațiale: ESA (Agenția Spațială Europeană), Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială, Agenția Spațială Canadiană, Agenția Spațială Australiană, Agenția Spațială Braziliană, Comisia Națională pentru Activități Spațiale din Argentina, Agenția Spațială Paraguayană, Agenția Spațială Națională din Africa de Sud și Agenția Spațială Națională din Bahrain se vor alătura agenției NASA.

SpaceApps Challenge este un program inovator de incubare al NASA, organizat anual începând cu 2012 în hub-uri din întreaga lume. În 2020, la nivel internațional, Space Apps s-a bucurat de aproximativ 26.000 de participanți, care au creat 2.303 de proiecte. Lista completă a finaliștilor hackathonului din 2020 poate fi accesată aici.

Anul trecut, pentru etapa de jurizare internațională a competiției s-au calificat patru echipe din România, IoT4Nature din Cluj fiind și atunci una dintre echipele câștigătoare.

Mai multe detalii despre ediția din acest an la nivel global sunt disponibile aici, iar la nivel local pentru Cluj, aici

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentClujotronic revine din 1 până în 3 octombrie la Muzeul de Artă din Cluj, pentru ediția a 10-a
Articolul următorPrepino, aplicația ce te ajută să gătești acasă rețete noi, sănătoase și delicioase

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.