Prepino, aplicația ce te ajută să gătești acasă rețete noi, sănătoase și delicioase

976

Prepino este o aplicație creată de un startup din Cluj-Napoca, ce face gătitul acasă mai simplu, prin unificarea într-o singură platformă a procesului de gătit, de la descoperire, la pregătire, la cumpărarea ingredientelor și apoi gătirea efectivă, pentru mese inedite, mai sănătoase și mai delicioase. 

Dezvoltată cu migală de mai bine de un an, aplicația oferă acum utilizatorilor ajutor la gătit prin explorarea de rețete noi, planificarea listei de cumpărături pentru fiecare rețetă și apoi prin descrierea pașilor pentru gătitul efectiv.

Prin Prepino, utilizatorii descoperă rețete gustoase și informații utile (calorii, alergeni etc.), ușor de găsit și salvat, după preferințele culinare. Lista de cumpărături se generează automat, în funcție de câte porții vrei să gătești și este editabilă după nevoi.

În plus, în aplicație a fost adăugată componenta de gătire, cu toți pașii de urmat pentru o rețetă reușită.

Una din rețetele de sezon ce le poți găsi și găti utilizând aplicația Prepino: Supă cremă de ciuperci cu alune crocante.

Fondatorul și CEO-ul Prepino, Ștefan Szakal, ne-a oferit mai jos mai multe detalii despre aplicația dezvoltată de echipa sa.

Cum ți-a venit ideea acestei aplicații și de ce crezi că este necesară?

Ștefan Szakal: Ideea a apărut dintr-o necesitate cât se poate de actuală – aceea de a ne ușura viața în bucătărie. 

Ne dorim să fim mai sănătoși și cum s-a dovedit că mâncarea gătită acasă este mai sănătoasă, începem tot mai mulți să ne apucăm sau să ne reapucăm de gătit. 

Este un trend care prinde amploare și vedem asta în mediul online, unde în ultima vreme există o explozie de rețete, producători și livratori. Totul bine până aici, mai puțin faptul că toate acestea sunt dispersate. 

Așa mi-a venit ideea de a construi un mod integrat de a găti, prin unificarea într-o singură platformă a fiecărui pas din experiența utilizatorului, de la descoperire, la pregătire, cumpărare și gătire.

Iar pentru a pune asta în practică, am avut norocul de a găsi un partener în persoana lui Cristin Iosif, co-fondator și CEO la Salt & Pepper, acum și CTO la Prepino și în cea a lui Sergiu Biriș, fondator și trainer la StartupdeSucces.ro, acum și Adviser la Prepino.

Care sunt principalele atuuri ale aplicației Prepino?

Ștefan Szakal: Cel mai important beneficiu este faptul că ai totul într-un singur loc. 

Ca utilizator al aplicației Prepino, poți în sfârșit să îți salvezi și organizezi rețetele preferate, să generezi lista de cumpărături printr-un singur click cu ingredientele necesare pentru mai multe rețete, să o editezi după nevoi, să gătești la sigur direct din aplicație.

Găsește ușor rețetele care-ți plac, în funcție de nevoile, dietele și preferințele tale. Salvează-ți rețetele într-un singur loc. Rețetele sunt organizate și ușor accesibile direct din cont.

Un alt atu, este personalizarea experienței, pentru că aplicația îți permite să-ți setezi câte porții vrei să gătești, ce alergii ai, ce tip de bucătărie preferi, ce alimente adori sau detești, dacă ții o dietă sau un regim alimentar, și tot așa. Totul e mult mai simplu și rapid.

Prepino îți transformă instant rețetele alese în liste de cumpărături. Listele le poți edita după nevoile tale – modifici cantități, elimini, adaugi produse – și le poți trimite partenerului tău de cumpărături. 

Pe lângă astea, vorbim de calitatea conținutului care vine cu toate informațiile de care ai nevoie pentru a găti așa cum îți dorești. De la modificarea automată a cantităților în funcție de numărul de porții ales, pași clari de preparare, la alergeni și număr de calorii.

Gătește pas cu pas rețete delicioase la porțiile dorite. Prepino îți dă toate informațiile necesare ca să ai siguranța că rețetele gătite îți ies cum trebuie. 

Care este feedback-ul primit până acum de la utilizatorii aplicației?

Ștefan Szakal: Feedback-ul primit până acum este unul îmbucurător, pozitiv și constructiv. 

Observă și utilizatorii noștri exact nevoile pe care lucrăm, ceea ce ne confirmă că suntem pe drumul cel bun. 

Am avut peste 1.000 de instalări organice al aplicației până în acest moment, fără să fi investit nimic în promovarea ei. 

Sunt sigur că odată ce începem să dăm sfoară prin țară, numărul acesta va crește rapid. Dar nu ne grăbim, suntem încă în etapa în care e foarte important să punem accentul pe dezvoltarea solidă a aplicației. 

Ce pașii urmează în dezvoltarea aplicației?

Ștefan Szakal: Dorim să ne concentrăm pe comunitatea Prepino și componenta socială, pe dialogul facil și crearea de grupuri în care utilizatorii să poată împărtăși rețete, liste de cumpărături, sfaturi și idei culinare cu membrii familiei și prietenii.

Pe de altă parte, în ceea ce privește creatorii Prepino, adică autorii rețetelor și articolelor, cum viziunea pentru ei a fost aceeași, și anume de a le ușura munca și de a crea o platformă unificată cu tot ce au nevoie pentru a-și urma pasiunea, suntem aproape de a finaliza platforma dedicată lor, cu gestionare conținut, rețea socială și sursă de venit, dar și cu date statistice relevante.

Și că tot vorbim de conținut, în timp vrem să oferim posibilitatea ca utilizatorii să-și adauge propriile rețete în aplicație.

Prepino, aplicația pentru gătit acasă, poate fi descărcată de aici, fiind disponibilă gratuit atât în varianta pentru Android cât și pentru iOS/iPhone.

Referințe

prepino-logo

Cu Prepino ai parte de o experiență culinară integrată, ca să gătești sănătos și ușor rețete delicioase. vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedent2 echipe din Cluj câștigătoare la hackathonul NASA Space Apps Challenge România 2021
Articolul următorSIDU, PMUD și Strategia de transformare digitală a municipiului Cluj-Napoca, în consultare publică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.