50.000 de euro pentru startup-uri românești ce au energia de a schimba lumea

82
Câștigătorii PowerUp! 2018

PowerUp! este o competiție regională, cu premii de până la 50.000 de euro, deschisă startup-urilor românești care au energia de a schimba lumea. Termenul limită pentru înregistrare este 18 martie 2019.

Competiția este organizată de InnoEnergy este cea mai mare de acest fel din Europa Centrală și de Est și vizează start-up-urile din această regiune din domenii precum energia, mobilitatea și tehnologiile inteligente. Participanții vor concura pentru marele premiu de 50,000  de euro și au oportunitatea de a-și dezvolta afacerea la scară globală.

Competiția oferă pentru start-up-uri atât un premiu atrăgător din punct de vedere financiar, cât și posibilitatea de a se alătura prestigiosului accelerator de afaceri al InnoEnergy. Programul Highway își propune să dezvolte proiecte ale start-up-urilor și să le adapteze pieței europene. Cei care se vor alătura programului vor beneficia de suport pentru mai multe arii, de la cel juridic și privind proprietatea intelectuală, până la pregătirea prezentării companiei, la metodologia agilă și multe altele. Alte beneficii includ accesul la clienți internaționali, precum și investiții financiare de până la 150.000 de euro.

În cadrul acestei ediții va fi acordată o nouă distincție ca parte a programului “Clean Air Challenge”. Acest merit va fi acordat unui start-up a cărui soluție va contribui la reducerea poluării aerului și a smogului. InnoEnergy este un jucător cheie în proiectul “Clean Air Challenge” lansat în octombrie 2018 la Bruxelles.

Cu fiecare ediție a concursului, numărul de participanți s-a dublat. În 2018, InnoEnergy a avut peste 300 de potențiali candidați, dintre care 10 din România, prin urmare, organizatorii estimează că la ediția din 2019, numărul acestora va fi și mai mare. În ultimii doi ani aplicațiile au crescut atât ca număr, cât și în ceea ce privește calitatea acestora. Numărul aplicațiilor în faza de prototip a crescut semnificativ de la 28, în 2016, la 120, în 2018. Aceeași evoluție se poate observa și în cazul aplicațiilor care includ un produs sau serviciu funcțional (de la 19, respectiv la 93).

“Numărul de participanți sporește în fiecare an, combinat cu faptul că start-up-urile care aplică au, într-o măsură din ce în ce mai mare, proiecte în portofoliul lor într-un stadiu avansat de dezvoltare, dovedesc că această competiție are parte de recunoaștere și prestigiu tot mai răspândite. PowerUp! deschide ușa către dezvoltare pentru inovatorii curajoși din Europa Centrală și de Est și le permite acestora să acceseze rețeaua noastră internațională de parteneri de afaceri. Participanții care aplică la acest concurs pot vedea și aceste beneficii”, explică Jakub Miler, CEO al InnoEnergy Central Europe.

Soluțiile – produse sau servicii – asupra cărora se pune accentul în cadrul competiției includ proiecte din domeniul energiei, mobilității, generării de aer curat, încălzirii, tehnologiilor de reducere a poluării și a tehnologiilor inteligente.

Start-up-urile care sunt selectate în urma aplicării vor fi invitate să participe la sesiuni de pregătire susținute de mentori din zona de business, recunoscuți la nivel european. Aceste training-uri vor pregăti participanții pentru finalele naționale, respectiv marea finală, când își vor prezenta ideile în fața experților.

Finala din România, organizată de Digital Transformers, va avea loc pe 18 aprilie la București, iar start-up-ul câștigător se va califica pentru marea finala din Cracovia. Câștigătorul la nivel european va fi desemnat pe 21 mai, în Polonia, în cadrul Impact’19 – cel mai mare eveniment economic din Europa Centrală și de Est.

Condițiile detaliate de participare, formularul de cerere și toate informațiile necesare sunt disponibile la: powerup.innoenergy.com.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentPrimul local din Cluj unde poți lua o gustare servită în farfurii comestibile din tărâțe
Articolul următorAproape 8.000 de clujeni au ales până acum prioritățile zonei metropolitane. Top 3 proiecte alese până acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.