Primul local din Cluj unde poți lua o gustare servită în farfurii comestibile din tărâțe

1
192
Gustare servită în farfurii biodegradabile (și comestibile) din tărâțe de grâu. Foto: Visuin

La Visuin, deschis de curând pe Strada Fortăreței, poți lua acum o gustare servită în farfurii biodegradabile (și comestibile) din tărâțe de grâu. Farfuriile de unică folosință Biotrem sunt o alternativă excelentă la orice veselă fabricată din plastic sau hârtie, a cărei producție și deșeuri împovărează mediul. Procesul de producție al acestor farfurii nu necesită cantități mari de apă, resurse minerale sau compuși chimici, iar farfuriile sunt complet biodegradabile și se pot composta în doar 30 de zile.

Cei de la Visuin au ales farfuriile din tărâțe în primul rând din grijă pentru mediul înconjurător. Din același motiv au ales și paie din bambus pentru cocktailuri sau prosoape din bumbac pentru ștersul pe mâini la toaletă. Dar există și o rațiune mai pragmatică: farfuriile comestibile ocupă mai puțin spațiu – un mare avantaj când ai un loc mic, cum este Visuin, iar pe termen lung ajung să aibă costuri mai reduse decât cele din porțelan.

Farfurii din tărâțe, din grijă pentru mediul înconjurător. Foto: Visuin

“Pe lângă cocktailuri, oferim și mâncare. Gustoasă, ușor de servit, un „side dish” al băuturii, am putea spune. Este mereu proaspătă, preparată în aceeași zi în bucătăria noastră. Am optat pentru câteva platouri (mediteranean, pateu de casă, cremă de conopidă și cremă de brânză gratinată), salate și sandwich-uri atât cu vită și curcan, cât și vegetariene.

Și pentru că ținem atât de mult la ingrediente și lucrăm cu ele în toate formele și aromele, am ales farfurii comestibile, făcute din tărâțe presate. Până la urmă, și farfuria este un ingredient în sine, nu?“, spune Miron Adrian de la Visuin.

Despre farfuriile Biotrem

Farfuriile Biotrem sunt produse în Polonia. Foto: Transilvania Reporter / Dan Bodea

Farfuriile Biotrem sunt produse în Polonia, unicul importator pe România fiind o firma din Cluj, care le distribuie în toată țara. Prețul unei farfurii pe piața din România este de un leu.

Dintr-o tonă de tărâțe de grâu pure, comestibile, se pot produce aproximativ 10.000 de farfurii sau boluri, iar produsele rezultate sunt complet biodegradabile și se pot composta în doar 30 de zile.

Vesela de unică folosință de la Biotrem este potrivită pentru servirea felurilor de mâncare calde sau reci. Aceasta se poate utiliza în cuptoare convenționale sau cuptoare cu microunde.

Farfuriile Biotrem sunt ideale pentru street food și festivaluri. Foto: Cimbru Food Truck / Vlad Cupșa

În Cluj, farfuriile celor de la Biotrem sunt utilizate și de Cimbru, food truck-ul care a câștigat anul trecut la Berlin un premiu european, iar distribuitorii speră că toate festivalurile din Cluj vor face cât de curând trecerea spre veselă compostabilă.

Mai multe informații despre farfuriile Biotrem se pot găsi pe site-ul: biotrem.pl/ro/.

Citește și …

Articolul precedentUn institut de cercetare din Cluj reprezintă România la Comisia Europeană, pe zona de economie circulară
Articolul următor50.000 de euro pentru startup-uri românești ce au energia de a schimba lumea

1 COMENTARIU

  1. Dar…care este utilitatea lor mai exact intr-un restaurant unde vasele de portelan sunt reutilizabile dupa ce le speli?
    Vreti sa spuneti ca aceste farfurii nu ajung in cosul de gunoi? Prin susținerea fabricării lor, probabil se polueaza mai mult decat daca ai folosi aceleași farfurii mereu. In street food sunt total de acord, iti trebuie farfurii de unică folosință, daca tot consumăm energie sa le fabricam hai sa le luam pe alea care sunt biodegradabile in final. Ce nu inteleg este utilitatea lor intr-un restaurant, daca imi puteti spune, as vrea sa inteleg. Multumesc.