Restaurantul Nativ se redeschide în luna mai, cu aceeași dedicație față de ingrediente de calitate de la producători locali și simplitate în farfurie.
Povestea Nativ a început anul trecut în august, restaurantul a operat până în octombrie după care fondatorii au decis, în contextul pandemiei, că e mai bine să închidă localul până la venirea unor vremuri mai bune.
Conceptul original al localului s-a bazat de la început pe ingrediente 100% românești, simplitate în farfurie și atenția producătorului față de produs.
După cum spune Vlad, managerul Nativ, perioada cât restaurantul a fost deschis anul trecut a ajutat ca și studiu de piață, în care conceptul a demonstrat că are priză la public.
“Revenim acum în forță, cu un meniu în continuare bazat pe principiile care ne definesc pe noi ca și Nativ și pe care ne ghidăm: grija producătorului față de produs, ingrediente sută la sută românești și simplitatea în farfurie.”, anunță Vlad, managerul Nativ.
Simplitate în farfurie
Nativ propune simplitatea în farfurie, rețete cât mai aproape de origini, și să ofere celor ce le trec pragul, un cadrul degajat, relaxat.
“Luăm de exemplu o vrăbioară de vită sau un antricot de vită. Le preparăm pe grătar cu cărbuni unde își păstrează savoare și primesc și o aromă suplimentară de cărbune. În momentul în care le servim, le servim cât mai natural, nu acoperite de sosuri, nu acoperite de spume și orice altceva ar însemna fine dining, căci nu asta vrem, ci vrem să prezentăm rețeta în forma ei cât mai naturală.”, spune managerul Nativ.
Ingrediente de la producători locali
Nativ lucrează cu ingrediente de calitate provenite de la producători locali, și legume de sezon.
Brânzeturile sunt din satul Gheorgheni, județul Cluj, de la Caseus, dar și specialități de la Horezu, legumele de la Desaga cu Legume din Jucu, carnea de vită Black Angus de la Karpaten din Sibiu, uleiul de dovleac și uleiul de nucă de la Luna Solai, tot din Cluj, sare de la salina Praid, vinurile de la crame din Transilvania, dar și din Dobrogea sau Muntenia, iar berea artizanală de la Clusa din Cluj.
Conceptul Nativ presupune nu doar să folosească ingrediente locale, dar și să prezinte povestea acestora în meniu.
Vor exista și evenimente, de tip seri tematice, unde câte un producător local va fi invitat la o poveste, iar clienții restaurantului vor putea cumpăra pentru acasă, produsele prezentate. În plus, vor exista și evenimente de promovare a diverselor zone ale României, de exemplu o seară dedicată Olteniei, cu preparate din carne de fazan.
Făină de grâu măcinată la o moară de apă cu pietre și orez românesc
Un ingredient inedit la Nativ este făina de grâu folosită, ce este măcinată la o moară de apă cu pietre veche de sute de ani. Făina rezultată este integrală și automat un ingredient foarte sănătos. Nativ nu doar face mâncare locală, dar face și o mâncare locală sănătoasă.
O altă surpriză pentru public va fi orezul crescut în România, pe care cei de la Nativ spun că-l vor avea în meniu.
Comunitate, focus pe client și pe experiență
După cum spun cei de la Nativ, vor “să dea tonul”, să creeze o comunitate Nativ care să promoveze producătorii și ingredientele românești de calitate la nivel internațional.
“Focus pe calitate, pe client, pe experiență, pe producător, nu pe volum. Nu suntem nici restaurant tradițional și nu suntem nici fine dining. Vrem să fim locul în care lumea se simte bine primită, se simte ca acasă, simte că mănâncă ceva bun și într-o ambianță plăcută. Asta e Nativ.”, concluzionează managerul Nativ.
Referințe
-
Strada Georges Clemenceau 3, Cluj-Napoca
Am privit înspre rădăcini și am ales să valorificăm gustul, strădania micilor producători locali de a-și îngriji pământul și dragostea… vezi mai mult
Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.
Servicii Cluj
Catalogul producătorilor clujeni.