Metropola TV anunță lansarea unui proiect de filme documentare dedicat tradițiilor și culturii minorității Rome în grila sa de programe

23

Metropola TV are plăcerea de a anunța includerea în grila sa de programe a unui nou proiect de filme documentare, avand ca subiect principal, traditiile si cultura minoritatii Rome.

 Acest proiect, produs de 23 FILM, își propune să aducă în prim-plan tradițiile și cultura bogată a minorității rome prin povești autentice și emoționante.

O zi ca oricare alta (Just an Ordinary Day)

Primul din cele cici documentare se intitulează “O zi ca oricare alta” și este produs de Rareș Abraham. Regia filmului este semnată de Anna Dis Ollafsdottir. 

Documentarul îl are în rol principal pe Lali Gabor, un maestru în meșteșugul metalelor, cunoscut atât la nivel național, cât și internațional. Prin ochii lui Lali, filmul explorează pasiunea și arta meșteșugăritului, transformând fiecare bucată de metal într-o poveste unică.

Arta, Muzica și Educația (Art, Music and Education)

Al doilea documentar din serie, “Arta, Muzica și Educația”, continuă să exploreze temele artei și educației prin povestea a trei personaje centrale: Tudor Lakatos, Eugen Raportoru și Cristi Roman. Fiecare dintre aceștia a transformat visele lor în realitate, inspirând și încurajând tinerii să își urmeze pasiunile. 

Filmul subliniază rolul esențial al artei și educației în viața comunității rome.

The Brave Ones

Episodul al treilea, “The Brave Ones”, prezintă poveștile curajoase ale Biancăi Mihai, Dumitrei Nicoleta Ghiță și Mihaelei Drăgan. 

Aceste trei femei folosesc arta și muzica pentru a combate stereotipurile și a amplifica vocile comunității rome. 

Documentarul este o pledoarie pentru exprimarea liberă și o revoluție artistică împotriva nedreptăților.

Oamenii Orașului (Town People)

“Oamenii Orașului”, cel de-al patrulea documentar, urmărește eforturile Lindei Zsiga și ale lui Alexandru Petru Fechete de a aduce schimbări pozitive în comunitatea romă care trăiește în condiții precare lângă o groapă de gunoi. 

Cu optimism și determinare, aceștia luptă pentru un viitor mai bun pentru comunitatea lor.

Meșterul (The Master)

Ultimul episod al mini-seriei, “Meșterul”, se concentrează pe familia Clopotar, unde tradiția prelucrării metalelor este transmisă din generație în generație. 

Victor Clopotar și fiul său, Victor Jr., combină tradiția cu modernitatea pentru a crea opere de artă unice, în timp ce femeile din familie păstrează vie tradiția costumelor rome.

Aceste documentare produse de catre casa de productie 23 FILM, promit să ofere o perspectivă profundă și autentică asupra culturii rome, aducând în prim-plan poveștile și tradițiile acestei comunități. 

Primul episod, “O zi ca oricare alta”, va fi difuzat în curând pe Metropola TV., incepand cu luna mai.

Nu ratați această ocazie de a descoperi și aprecia diversitatea culturală prin intermediul unor povești captivante și inspiraționale.

Referințe

23film-logo

23 FILM este o companie independentă de producție de film care își propune să producă filme, reclame și orice alt… vezi mai mult

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentÎntâlnirile Europene din Transilvania 2024: “Speeding up slow fashion”, conferință și showroom la Casa Tranzit
Articolul următorUnde să găsești zboruri ieftine nebunești pentru a vedea lumea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.