Inițiativă pentru comunitatea clujeană: “Am spațiu și vreau să ajut”

493

Am spațiu și vreau să ajut” este o inițiativă a Asociației Daisler, lansată de Andi Daiszler, prin care se dorește maparea la nivelul municipiului Cluj-Napoca a spațiilor disponibile existente care pot fi împrumutate pentru diverse întâlniri de grupuri informale/sociale/de ajutorare, evenimente private cu conținut comunitar, civic. 

Nevoia pentru astfel de spații a pornit din experiența organizării grupului informal de suport pentru bărbați din Cluj-Napoca, “Povești de Oameni Mari” (POM). 

După cinci luni de activitate și cu un număr crescând de participanți, grupul a realizat că nevoia de spații pentru întâlniri și activități comunitare este esențială și nu doar pentru ei, ci și pentru alte grupuri informale din Cluj. În acest context, a luat naștere inițiativa “Am spațiu și vreau să ajut”.

Inițiativa își propune să identifice și să pună în legătură spații neutilizate din oraș cu grupuri de suport, cluburi de lectură și alte organizații care au nevoie de locuri de întâlnire

Un formular simplu a fost creat pentru a facilita colectarea informațiilor despre spațiile disponibile și nevoile grupurilor care caută astfel de locuri. Oricine cunoaște sau deține un spațiu care este liber poate completa formularul și contribui astfel la crearea unei baze de date accesibile comunității. 

Formularul, ușor de completat pentru cei care au spații de oferit temporar (2-3 ore/săptămână/lună), e disponibil aici: tally.so/r/waG209.

Organizatorii încurajează pe toți cei care au sau cunosc spații disponibile să completeze formularul și să împărtășească inițiativa. “Orice share ajută”, este mesajul transmis pe rețelele sociale. Scopul final este de a crea o bază de date deschisă și accesibilă gratuit, care să fie de folos întregii comunități clujene.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentBMW TechWorks România: BMW își extinde rețeaua de centre IT prin deschiderea unui hub la Cluj
Articolul următorUMF Cluj obține finanțare de aproape 14 milioane € pentru dezvoltarea infrastructurii universității

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.