Accesorii indispensabile pentru o călătorie pe 2 roți

51

Toamna a venit, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să îți pui bicicleta în interior până primăvara următoare. Temperatura încă se menține cu multe grade peste zero, ceea ce te poate încuraja spre diverse activități fizice, inclusiv sesiuni lungi, dar relaxante de pedalat. Pentru confort crescut pe durata plimbării e indicat să achiziționezi accesorii suplimentare pe care să le ai cu tine. Mai jos sunt câteva elemente, care conform specialiștilor sunt esențiale pentru o călătorie pe 2 roți.

Sistemul de iluminat al bicicletei

Fără îndoială, componenta pe care trebuie să o iei cu tine are legătură cu sistemul de iluminat al bicicletei. Reglementările legale impun folosirea farurilor pe timp de noapte, în condiții de vizibilitate redusă (ceață, smog) sau la conducerea într-un tunel. Amintește-ți că luminile pentru biciclete oferă șoferilor timpul necesar pentru a reacționa la trecerea sau depășirea ta. Cum toamna și iarna zilele sunt mai scurte și se întunecă devreme, elementele de iluminat sunt necesare.

O geantă pentru bicicletă

O geantă sau o borseta bicicleta montată sub cadru îți va permite să transporți lucrurile necesare. Poți pune acolo portofelul, cheile sau alte accesorii precum cele necesare acordării primului ajutor – bandaje, plasturi, medicamente, etc. Astfel transportate, vei avea acces rapid la ele în situații de urgență. Dacă borseta pe care deja o utilizezi se dovedește a fi prea mică, poți oricând să achiziționezi o geantă mai încăpătoare, care îți va permite să transporți lucrurile necesare pentru o plimbare confortabilă pe vreme rece (geacă antivânt, mănuși de protecție, ochelari).

Sticla de apă pentru bicicletă

O sticlă de apă va crește semnificativ confortul în timpul călătoriei cu bicicleta. Iar atunci când vei avea nevoie să îți potolești setea, vrei să o ai mereu la îndemână. Este foarte ușor să te deshidratezi în timpul activității fizice chiar dacă afară temperaturile sunt scăzute. Cu o sticlă de apă cu suport pentru bicicletă, poți scăpa cu ușurință de grija deshidratării.

Pompa de mână pentru bicicletă

Probabil că nu există nimic mai iritant decât dezumflarea roții într-un moment critic. Poți fi pregătit pentru astfel de situații echipând bicicleta cu o pompa de mână. Aceasta poate fi folosită pentru a regla presiunea, iar unele modele sunt echipate inclusiv cu manometru pentru putea calibra roțile rapid, chiar dacă ești pe un traseu dificil.

Pe lângă accesoriile menționate mai sus, trebuie să menționăm și importanța echipamentului corespunzător, pentru a putea pedala în siguranță. Astfel, o casca bicicleta este un element de indispensabil, ce asigură protecție atât în oraș cât și în timpul drumețiilor pe două roți realizate pe terenuri mai provocatoare.

Articolul precedentEliminarea facilităților fiscale din IT crește competiția între candidații din acest domeniu
Articolul următor11 proiecte florale premiate la cea de-a șaptea ediție „Clujul cu flori”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.