Băile Sărate Ocna Mureș, cea mai nouă stațiune balneară din țară, și-a deschis porțile pentru turiști

1774
Prima zi de deschidere a Băilor Sărate Ocna Mureș. Foto: Útilapú Nagyenyed | Facebook

Baile Sărate Ocna Mureș, județul Alba, cea mai nouă stațiune balneară din România s-a deschis sâmbătă, 13 mai 2023, cu primii vizitatori prezenți deja la prima oră. Baza de tratament are o suprafață totală de 6.400 de metri pătrați și cuprinde facilități precum: bazine interioare și exterioare cu apă sărată și dulce, zonă de fitness, restaurant, sală de tratament cu nămol, spații pentru proceduri de fizioterapie, recuperare medicală cu un vârf de până la 700 de proceduri pe zi, vara.

Complexul beneficiază de mai multe cabinete medicale și de vestiare pentru medici și asistente. La bazinul mic de saramură, salinitatea va fi aproape de saturație și o temperatură mai mare, iar pentru cei care vor veni la tratament există și cameră cu băi galvanice, împachetări cu parafină și cu nămol.

Atracția principală sunt cele două bazine mari, unul cu apă dulce, unul cu apă sărată și o temperatură a apei între 28 și 30 de grade. Bazinele sunt impresionante, cel cu apă dulce având o suprafață de 25 pe 25 de metri, iar cel cu apă sărată de 15 pe 25 de metri.

Complexul balnear va continua tradiţia balneo-climaterică a oraşului, tradiţie începută în 1897 prin ridicarea primelor băi sărate de către baronul Solvay, deţinătorul uzinei de produse sodice.

Un bilet pentru o zi pentru un adult costă 60 de lei, de luni până vineri, respectiv 70 de lei pentru zilele de sâmbătă și duminică. Copiii cu vârsta între 7 și 14 ani vor plăti 35 de lei pe zi, iar cei mai mici de 7 ani vor avea intrarea gratuită.

Au fost stabilite și tarife pentru un interval de 1-4 ore, respectiv 45 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii. Depășirea celor 4 ore se va taxa suplimentar, astfel: primele 20 de minute – 3 lei, oar peste 20 de minute, câte 10 lei la fiecare 30 de minute.

Tarifele abonamentelor vor fi de 50 de lei pe zi pentru adulți, respectiv 25 de lei pe zi la copii, perioada minimă de abonament fiind de 7 zile. Abonamentele de până la 20 de zile vor fi valabile maximum 45 de zile de la data emiterii, iar cele de peste 20 de zile vor avea o valabilitate de 90 de zile.

Tarifele pentru serviciile medicale sunt cuprinse între 5 lei şi 200 de lei. Cel mai ieftin va costa luarea tensiunii arteriale, iar cele mai scumpe sunt consultul iniţial medical primar şi ecografiile.

Referințe

baile-sarate-ocna-mures

Baza de tratament și agrement Băile Sărate din Ocna Mureș. vezi mai mult


Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentFestivalul Produsului Tradițional la USAMV Cluj-Napoca
Articolul următorNoile trenduri de la branduri de top – descoperă ultimele noutăți în modă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.