Ce cauzează durerea de șold?

46

Care sunt 2 dintre posibilele cauze ale durerii de șold?

Știați că șoldul este cea mai mare articulație a corpului uman? Aceasta are rolul de a ne permite să ne mișcăm fluid, iar acest aspect este datorat oaselor care o alcătuiesc și care se potrivesc perfect. 

Deși articulația șoldului are capacitatea de a rezista în fața uzurii, pe măsură ce înaintăm în vârstă, durerile de șold pot deveni din ce în ce mai prezente în viețile noastre din diverse cauze. Osteoporoza, împreună cu stenoza lombara sunt 2 afecțiuni care pot cauza dureri la nivelul șoldului. În acest articol, vă invităm să descoperiți ce reprezintă aceste afecțiuni și care sunt metodele de tratament disponibile în cabinetele medicilor specialiști. 

Osteoporoza

Osteoporoza este o boală care se manifestă prin pierderea masei osoase. Aceasta face ca oasele să fie mult mai fragile și predispuse la fracturi. 

Printre factorii care pot cauza osteoporoza se numără: vârsta, ereditatea, stilul de viață, menopauza, artrita reumatoidă și nu numai. Cu toate acestea, printr-un stil de viață sănătos și activ, o dietă adecvată și evitarea fracturilor, această afecțiune a masei osoase poate să fie prevenită. 

Una dintre cele mai eficiente metode de tratament pentru osteoporoză este procedura de vertebroplastie percutană. În cadrul acestei proceduri, se consolidează corpul vertebral fracturat prin injectarea unui material osos. Astfel, după vertebroplastie, corpul vertebrat este stabilizat și capabil să susțină greutatea exercitată asupra lui. 

Tratarea osteoporozei prin vertebroplastie percutană este prima metodă indicată de către medicii specialiști în vederea ameliorării simptomelor osteoporozei. Este minin invazivă, durerea se ameliorează imediat după intervenție, iar recuperarea este una rapidă.

Stenoza lombară

Stenoza lombară este o afecțiune a coloanei vertebrale inferioare care poate provoca dureri care radiază în șold sau în picior. Stenoza reprezintă îngustarea canalului spinal, ceea ce cauzează durere prin presiunea măduvei spinării. 

Cauzele principale ale stenozei lombare sunt: osteoartrita coloanei vertebrale, pierderea hidratării discurilor (boala degenerativă a discului) și îngroșarea ligamentelor. Bineînțeles, factorul ereditar și vârsta sunt și ele responsabile pentru dezvoltarea stenozei. 

Ca și metodă de tratament, medicii specialiști sugerează întâi modalitățile non-chirurgicale pentru a încerca ameliorarea durerii, împreună cu fizioterapia, schimbarea stilului de viață și medicamentație, eventual. Dacă simptomele nu se ameliorează cu ajutorul acestor metode, se recurge la neurochirurgie. 

Una dintre cele mai avansate proceduri pentru tratarea stenozei lombare este abordarea ULTRA minim invazivă. Prin această tehnică, medicul specialist poate interveni asupra coloanei printr-o incizie de mici dimensiuni. 

Optând pentru tehnica UTRA în detrimentul operațiilor obișnuite, pacienții se recuperează mult mai repede după intervenție și au parte de rezultate garantate. 

Articolul precedentOptimizarea SEO chiar face diferența?
Articolul următorCine poate obține finanțare pentru centrale fotovoltaice prin PNRR?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.