Cine sunt câștigătorii EduHack2021, cel mai mare hackathon de educație la nivel național

136

Competiția de 2 zile, EduHack2021, a avut loc online, în perioada 11-12 decembrie 2021 adunând în același loc experți în educație, asociații non-guvernamentale, elevi, profesori, părinți, studenți, oameni de știință, antreprenori, programatori, designeri, povestitori, artiști, oameni cu idei inovatoare. Competiția este organizată anual de organizațiile: Romanian Tech Startups Association, ClujHub și Techcelerator.

Peste 250 de participanți din peste 50 de orașe și 5 țări au avut de conceput o soluție, având doar 36 de ore la dispoziție, pentru una dintre cele 6 provocări care le-au fost lansate: EduAccess, EduOption, EduShare, EduRecycle, YourEdu, Edu+++.

Dintre cele 25 de echipe formate în cadrul hackathon-ului, 20 au susținut prezentări ale soluțiilor identificate pentru cele mai întâlnite probleme de educație formală și non-formală în cadrul finalei care a avut loc pe 12 decembrie 2021 și care poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Romanian Tech Startups Association.

Câștigătorii ediției Eduhack2021

Premiul I: QuantumCats – o soluție care vine în sprijinul liceenilor, sub forma unui ghid de supraviețuire în liceu, o aplicație care va îndruma elevii să treacă cu bine prin anii anevoioși ai liceului. Aplicația oferă liceenilor posibilitatea de a cunoaște drepturile pe care le au în școală pentru a reduce abuzurile asupra drepturilor elevilor de către profesori.

“Cele mai mari câștiguri ale unui participant EduHack ar fi: networking-ul, accesul la knowledge-ul tuturor mentorilor și juraților, au fost de mare ajutor pentru noi, chiar dacă nu am avut timp să discutăm cu toți, prin simplul fapt că am avut ocazia să fim într-o întâlnire pe Zoom cu ei chiar a contat foarte mult. Iar pe lângă toate acestea, ne-a ajutat ritmul de lucru care este unul foarte alert și nu ai timp să te gândești sau să implementezi prea multe lucruri, așa că trebuie să îți organizezi foarte bine timpul și resursele. Pentru echipa noastră acest eveniment chiar a fost distractiv, am lucrat la demo, am ascultat muzică, am cântat, eram foarte stresați, dar în același timp am încercat să ne bucurăm de toată experiența.” a afirmat despre experiența la EduHack 2021, Alexandra  Popescu – membru al echipei QuantumCats.

Premiul II: Manuscrito  – o alternativă a procesului de învățare, ajută ca „primii pași” să fie mai ușori. Îmbinând inteligența artificială cu factorii psihologici au ca scop implementarea unei aplicații care să ajute copiii să-și îmbunătățească scrisul în mod interactiv.

Premiul III: Edu 3D  – o soluție care constă în crearea unui Hub Remote pentru printare și modelare 3D, care să faciliteze o înțelegere mai bună a materiilor din aria STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie și Matematică) și nu numai.

Premiul special: Vespertilio – o soluție care maximizează nivelului de concentrare pentru citit, lucrat și studiat printr-o biblioteca simulată, digitală.

Câștigătorii vor avea parte de numeroase beneficii de la organizatori și sponsori printre care sesiuni interactive de antreprenoriat pentru susținerea ideilor care pot să devină start-up-uri, dar și de premii în bani: Premiul I – 3000 de lei, Premiul al II-lea – 2000 de lei oferit de Genuineq, Premiul al III-lea – 1000 lei precum și un premiu special în valoare de 1500 de lei oferit de Brio.

SPONSORII proiectului sunt: Acceleratorul InnovX-BCR – un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvoltă soluții dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligență artificială, învățare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii, Sodexo Benefits and Rewards România – un partener strategic al companiilor și organizațiilor din România, oferind o gama largă de beneficii extrasalariale, care îi ajută pe clienții săi să își motiveze angajații și partenerii, să își sporească performanțele și să se dezvolte. Sodexo este unul dintre cei mai importanți emitenți locali de tichete și carduri de masă, cadou, de vacanță, culturale, de sport și sociale din România și dispune de cea mai largă și mai diversificată rețea de magazine partenere și Fortech Investments o filială a companiei Fortech ce susține startup-urile tinere, dar și antreprenorii experimentați, oferindu-le capital, parteneriate și smart-money. De asemenea aceștia oferă și opțiunea de dezvoltare de produs și business pentru ideile cu potențial sau cea de a deveni parteneri cu specialiști din diferite domenii care vor să înceapă un business.

Din JURIU au făcut parte: Carmina-Daniela Vakulovski, profesor la Liceul „Andrei Mureșanu” Brașov; Anca Tîrcă, Consultant educațional în cadrul AS Consultant; Cristian Dascălu, Partener în cadrul GapMinder VC; Alina Burlacu, Director General al Romanian Business Leaders; Ana Stamatescu, Digital Education Designer la Asociația Techsoup; Rares-Andrei Cotoi, Web Developer la Consiliul Naţional al Elevilor; Ionut Amariei, Program Manager la Rubik Hub; Gabi Bartic, CEO la Brio; Tudor Pasc, Managing partner la ClujHub; Călin Șipoș, Founder și CEO Embark 4 Tech, președintele Cluj Startups.

Din echipa de MENTORI care au oferit în total 90 de sesiuni de mentorat au făcut parte: Carmina-Daniela Vakulovski, Profesor la Liceul „Andrei Mureșanu” Brașov; Simona Paraschiv, Președintele Asociației InspirAction; Diana Nițescu , CEO TOP Minds; Raluca Prelucă, Partener fonduri-structurale.ro / Co-fondator consolid8; Florin M. Pop , Fondator Primainvest Capital Management; Dafina Suciu, Sales Manager la ClujHub; Rareș-Andrei Cotoi, Web Developer la Consiliul Naţional al Elevilor; Călin Șipoș, Founder și CEO Embark 4 Tech și President Cluj Startups; Tudor Stanciu, Co-founder și Digital Lawyer la Digital2Law; Cătălin Stoica, Profiler, Coach, Trainer la Academia de Bine; Marin Adrian Gheorghe, COO & Investor Relations la Growceanu Angel Investment SRL; Oana Durcău, Founder la Bway – de la elev la student; Raluca Alexandrescu, Community Builder la RubikHub; Corina Craescu, Co-Fondator la Wingravity & Slashscore; Anamaria Boghean, Business Communications Officer la Adservio; Gabi Bartic, CEO la Brio; Ștefan Koritar, CEO & Partner la Grai Ventures; Cristina Luminița Iancu, Fondat & CEO Genuineq. 

Peste 60 de organizații s-au alăturat în calitate de PARTENER MEDIA și PARTENER STRATEGIC pentru a susține EduHack: American Alternative School, Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații, Cluj.info, Organizația Studenților Economiști, Gala Societății Civile, TOP Minds, OSUT Cluj, Bway – de la elev la student, Ciulea’s Blog, Cluj IT Cluster, Fonduri-Structurale.ro, consolid8, Smart Everything Everywhere, Asociatia InspirAction, University of Petrosani Students’ Union, SAS UTCN, Asociația Studenților în Medicina Veterinara din Timișoara, Primainvest Capital Management, SocialPedia, Asociația Techsoup, Oradea Tech Hub, Echipa RomâniaPozitivă, ASOCIAȚIA ”MĂGURELE SCIENCE PARK”, Consiliul Școlar al Elevilor CNMV Turda, INNO, start-up.ro, Cluj Startups, Commons, Codette, Simplon Romania, Academia de Bine, Fab Lab Iasi, PINmagazine, Agileroo, Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC), Narada, Oameni și Companii, Growceanu Angel Investment SRL, BEST Cluj-Napoca, Tech Ventures Consulting SRL, Asociația Cluster de Educație C-EDU, Rubik Hub, UniHack, LIFESTYLE DE CLUJ, Make IT in Oradea, BCR, BestJobs, DiFine PR, Institutul Francez din România, Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai, Logiscool România, Consiliul Tineretului din România, UNSR – Uniunea Națională a Studenților din România, Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, UEFISCDI – Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, Brio, Grai Ventures, BLA Shine, Tradesilvania, Adservio, ȘTIRILE TRANSILVANIEI, Organizația Națională „Cercetașii României”, Genuineq și Brio.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentWolfpack Digital din Cluj a primit un premiu de excelență la European Technology Awards 2021 pentru aplicațiile web și mobile dezvoltate
Articolul următorPatrimonic, startup-ul clujean dedicat valorificării patrimoniului și identității locale a orașelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.