Cluj Innovation Days 2022: zece zile de evenimente dedicate tehnologiei și inovării

126

Cluj Innovation Days, evenimentul fanion al asociației Cluj IT Cluster a început la Cluj, marcând zece ani de existență a celei mai titrate și longevive asociații de profil din țara noastră. Timp de zece zile, organizatorii au pregătit o suită de evenimente dedicate industriei care a făcut din municipiul Cluj-Napoca centrul național al IT-ului din România.

Cluj Innovation Days 2022 a luat startul luni, 17 octombrie cu o serie de webinarii și un masterclass susținut de Vlad Bina, român cu o carieră de peste 20 de ani la Hollywood, unde a dezvoltat tehnologii inovatoare pe care le-a aplicat în proiectele sale cinematografice.

Miercuri, 19 octombrie, au debutat și evenimentele desfășurate în format fizic la Grand Hotel Italia, în cadrul Cluj Innovation Days, cu o sesiune extraordinară dedicată inovării, susținută de Daniela Rus, Director al MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory, ale cărei cercetări de avangardă includ componente precum proiectarea și construirea de noi mașini autonome capabile să realizeze sarcini din ce în ce mai complexe, fără supraveghere umană, inclusiv unii dintre primii roboți autonomi și sisteme de roboți modulare auto-organizate.

Unul dintre panelurile de dezbatere s-a bucurat de prezențele lui Sabin Sărmaș, președinte al Comisiei IT din Camera Deputaților și primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cel care a adus în atenție modelul de dezvoltare al orașului, spunând că este rodul unei colaborări de succes între administrația publică, mediul academic și cel de business.

”Cluj Innovation Days a devenit o tradiție și un brand al orașului, un eveniment extrem de important pentru conectarea ecosistemului local de inovare, pentru imaginea lui în țară și în Europa și pentru dezvoltarea acestei capacități de inovare a Clujului. Cea mai importantă resursă a orașului este resursa umană, iar avantajul competitiv care ne diferențiază astăzi este cel dat de universitățile din oraș. Mina de aur a orașului sunt universitățile. Unul din cinci clujeni este student și asta înseamnă mult pentru tot ceea ce noi plănuim să construim aici.”, a spus Emil Boc. 

Pe agenda zilei au mai figurat paneluri care au adus în dezbatere adoptarea instrumentelor de digitalizare în serviciile publice, transformarea ideilor inovatoare în produse și aplicații și rolul universităților  de ”creuzete ale inovării”. 

Cluj Innovation Days continuă până pe 27 octombrie, accesul la activităţi fiind gratuit. Pentru mai multe detalii privind conferința și pentru programul detaliat, urmăriți pagina: clujinnovationdays.com.

Referințe

cluj-innovation-days

Cluj Innovation Days este un eveniment anual dedicat încurajării inovației și antreprenoriatului. vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentAtelier cetățenesc pe două roți: tur ghidat pe biciclete Cluj – Florești – Gilău și retur
Articolul următorCom’ON Cluj-Napoca ’22 în derulare: clujenii se pot bucura de zeci de acțiuni organizate de tineri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.