Clujeanca Georgina Lupu Florian, fondatoare a Wolfpack Digital, desemnată “Ecosystem Hero of the Year” la CES Awards

139

Georgina Lupu Florian, fondatoarea și Co-CEO-ul companiei Wolfpack Digital din Cluj-Napoca, cofondatoarea Women in Tech Cluj și membră a Consiliului Director al Transilvania IT Cluster, a câștigat premiul “Ecosystem Hero of the Year” în cadrul Central European Startup Awards.

Central European Startup Awards este una dintre cele mai importante competiții pentru startupuri și antreprenori din Europa Centrală, și are scopul de a stimula și a recunoaște antreprenoriatul din regiune. Câștigătorii desemnați vor reprezenta mai departe regiunea în cadrul Global Startup Awards, o competiție care are loc de 12 ani și care adună 120 de țări participante. În cadrul Global Startup Awards au fost premiați până acum 14 unicorni și s-au adunat un total de 28.000 de nominalizări pentru diverse categorii. 

Pe 1 februarie 2024, la Bratislava, a avut loc ceremonia de premiere unde fost desemnați câștigătorii din 2023 pentru cele 12 categorii, dintr-un total de 5.000 de participanți și 100 de finaliști.

Din câștigătorii celor 12 categorii, 4 dintre aceștia sunt din România, iar ei vor reprezenta mai departe regiunea cât și România la Global Startup Awards, care va avea loc în Septembrie 2024, la Istanbul. Cele 4 premii atestă clar evoluția ecosistemului de startup-uri românesc.

Categoria “Ecosystem Hero of the Year” recompensează angajamentul puternic pentru antreprenoriat și contribuțiile de impact în a cultiva creșterea ecosistemului de startup-uri, spiritul vizionar și susținerea ideilor inovative. Pentru acest titlu, Georgina a concurat cu încă 34 de finaliști din 14 țări. 

Celelalte 3 premii au mers către Renergia, o companie clujeană și membră a Transilvania IT Cluster care a adus acasă premiul “Best Newcomer 2023”, Mindspace, o companie din București care a fost declarată câștigătoare la categoria “Best Coworking Space”, și Herity Network, tot din București, care s-a întors acasă cu premiul “Best Web3.0 / AI Startup 2023”.

Activitatea Georginei Lupu Florian cuprinde, în primul rând, experiența ei antreprenorială în cadrul Wolfpack Digital, o companie clujeană cu o echipa de 80+ specialiști care dezvoltă aplicații mobile și web în domeniile sănătății, finanțelor, mobilității etc., echipa fiind și foarte implicată în comunitate, prin mentorat, susținere financiară a startupurilor tehnologice (SlowDelta, ZeroWaste), sponsorizări acordate programelor de accelerare și de educare a start-up-urilor, și prin jurizare la evenimente precum Innovation Labs, Demo Day organizat de SAS UTCN, CSInnoHub Hackathon organizat de UBB și nu numai. De-a lungul activității, compania a primit mai multe premii și distincții pentru business dar și pentru dedicarea față de oameni și comunitate. Wolfpack Digital a câștigat “European Technology Awards” la categoria “App Development”, a intrat în Top 50 de companii finaliste în cadrul programului “Made in Romania” organizat de Bursa de Valori București, și recent a fost desemnată “Cel mai apreciat angajator din România” conform evaluărilor angajaților, la categoria “Companii mici și mijlocii” de către Undelucram.ro. De asemenea, Wolfpack Digital a avut apariții media în TechCrunch sau la BBC Radio 4.

În al doilea rând, Georgina e cofondatoarea Women in Tech Cluj, o comunitate care susține femeile din domeniul tehnologiei în carierele lor și care a luat naștere în 2018, adunând de atunci mai mult de 2300 de membri. Women in Tech Cluj organizează meetupuri regulate, programe de mentorat, și campanii de conștientizare. Gina e de asemenea și membră în Consiliul Director al Transilvania IT Cluster, organizație care reunește peste 180 de companii de software din zona Transilvaniei, și activează ca speaker la diverse conferințe locale, naționale, și internaționale, precum și la reuniuni ale organizațiilor studențești.

“Am crezut mereu în puterea pe care comunitățile o au, dar și în puterea fiecăruia dintre noi de a ajuta prin orice ce se poate. Pe lângă satisfacția care vine din a face lucruri bune, această recunoaștere mă motivează și mai mult să susțin ecosistemul românesc de startup-uri. Un ecosistem sănătos și puternic presupune colaborare, competiție sănătoasă și diversitate. Înțelegând că suntem cu toții conectați, putem cu adevărat să construim împreună un viitor sustenabil și mai luminos!”, a declarat Gina în urma acordării premiului.

Referințe

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentBath & Body Works: produse de îngrijire personală și pentru casă pe care le vei adora
Articolul următorTotul despre mărirea buzelor cu acid hialuronic și procedura de epilare definitivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.