Clujenii, printre cei mai activi din țară în a-și alege prioritățile orașului

124
Cluj-Napoca, 5.212 răspunsuri, 16% din totalul pe țară. Clujenii printre cei mai activi cetățeni în alegerea priorităților orașului.

Peste 5.000 de clujeni au răspuns până acum în cadrul celui mai mare proiect de consultare publică din România, prin care locuitorii reşedinţelor de judeţ sunt invitaţi să decidă priorităţile oraşului în care trăiesc.

Comunitatea clujeană se poziționează în acest moment pe primul loc în țară ca număr de răspunsuri, devansând Timișoara, Brașovul sau Bucureștiul.

Consultarea a fost lansată pe 22 ianuarie și se derulează până pe 22 martie, alegerea proiectelor prioritare ale Clujului realizându-se prin acest chestionar: https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk

Din răspunsurile clujenilor va reieși lista de proiecte agreate atât de comunitate, cât și de administrația locală, și care va influența deciziile viitoare de investiții publice și dezvoltare urbană pe plan local.

“Ce ne dorim noi este să mobilizăm comunităţile urbane, administraţiile locale, dar mai ales oamenii care trăiesc în municipiile respective, să se coalizeze o forţă care să prioritizeze proiectele respective pentru potenţiale finanţări.

Din moment ce ai o viziune clar definită, din moment ce ştii cu siguranţă ce vrei să faci pentru oraşul tău, în mod clar se vor găsi şi sursele de finanţare, fie că vorbim de fonduri europene, fie că vorbim de PNDL.

Dacă toată lumea spune, oraşul nostru în următoarea perioadă îşi propune aceste cinci proiecte, cu siguranţă energiile şi finanţările se vor canaliza pentru aceste proiecte”, a declarat Graţian Mihăilescu, fondator UrbanizeHub, partener în cadrul consultării (sursă: Adevărul).

Consultarea face parte dintr-un studiu care vizează Bucureștiul și cele 40 de reședințe de județ din România, fiind derulat de Banca Mondială în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România, UrbanizeHub  și cu sprijinul autorităților publice locale.

Clujenii sunt invitați în continuare să aleagă prioritățile orașului, accesând adresa: https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentClujenii sunt invitați să aleagă prioritățile zonei metropolitane Cluj-Napoca
Articolul următorUn startup tech din Cluj ajută supermarket-urile să reducă cu până la 40% risipa produselor perisabile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.