“Cum să faci un film în 12 zile!” – bootcamp de film la Cluj-Napoca, în septembrie

553
Foto: Jon Tyson / Unsplash

În perioada 13-24 septembrie 2021, la Cluj-Napoca va avea loc un bootcamp de film cu traineri specializați, la finalul căruia participanții vor avea șansa de a realiza un scurtmetraj. Bootcamp-ul de film este parte a proiectului Transylvanian Moviepreneurs, un program de educație antreprenorială destinat tinerilor profesioniști din industriile creative.

Bootcamp-ul de film este destinat tinerilor actori, regizori, directori de imagine, producători și monteuri, cu vârsta cuprinsă între 22-35 de ani, având o minimă experiență în zona producției de film. 

Organizatorii acestui bootcamp, respectiv 23 FILM, Fundația Civitas pentru Societate Civilă și Projects Iceland, propun prin acest workshop, un concept nou în zona educației alternative. 

Bootcamp-ul va avea o durată de 12 zile și vor exista 5 grupe de studiu: actorie, regie-scenaristică, imagine, producție și montaj, iar la finalul acestui bootcamp, participanții vor realiza un film de scurtmetraj pe o temă prestabilită pentru care se va scrie un scenariu.

Trainerii care urmează să susțină cursurile, sunt profesioniști cu o bogată experiență în zona producției de film, oameni ale căror filme probabil le cunoaștem de la cinema sau de pe platformele de streaming.

Participarea la bootcamp este gratuită, acest workshop fiind parte a proiectului Transylvanian Moviepreneurs, proiect finanțat prin fonduri EEA Grants, demarate prin intermediul Programului RO-Cultura.

“În paralel cu producția cinematografică, la 23 FILM considerăm importantă abordarea direcției educaționale. În acest sens, am scris în ultima perioada câteva propuneri de proiecte culturale cu focus pe educație alternativă în zona industriilor culturale și totodată de film. Acest bootcamp face parte dintr-un proiect mai amplu, denumit Transylvanian Moviepreneurs, însă mai sunt și alte proiecte pe rol, unele așteptând undă verde la finanțare, iar altele fiind în analiză.

Având în vedere ca la nivelul Clujului, care la multe capitole rămâne încă un oraș de provincie, atât în zona producției de film, cât și în zona educației instituționalizate în ceea ce privește cinematografia, am considerat că e important să venim cu o soluție / propunere, pe zona de educație alternativă.

Mai avem și alte formate de workshop-uri în aceeași zonă, pe care abia așteptam să le implementam în viitor, accesând finanțări europene. Ar fi fantastic dacă și autoritățile ar ajuta entitățile care desfășoară activități în zona aceasta de educație alternativă.

Revenind însă la bootcamp-ul de film din septembrie, dorim să chemăm nume importante din industria cinematografică românească și internațională ca și traineri, pe zonele de regie, actorie, imagine, producție și editare.

Urmează să facem un concurs de selecție a unor tineri profesioniști din industria de film, pe care să îi implicăm în acest bootcamp, iar la finalul procesului, să le punem la dispoziție logistica necesară pentru realizarea unui film de scurtmetraj.”, spune Rareș Abraham, fondatorul 23 FILM și unul dintre organizatorii proiectului Transylvanian Moviepreneurs.

Înscrierile la bootcamp se pot face accesând platforma online a proiectului: transylvanian-moviepreneurs.ro, unde se pot afla și mai multe informații despre proiect și regulament. Detalii se găsesc și pe pagina Facebook: Transylvanian Moviepreneurs.

Rezultatele selecției de participanți urmează sa fie anunțate în perioada 1-4 septembrie, atât pe site-ul proiectului, cât și pe pagina de Facebook.

Referințe

23film-logo

23 FILM este o companie independentă de producție de film care își propune să producă filme, reclame și orice alt… vezi mai mult

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentE-cont – dosarul digital al cetățeanului pe e-primariaclujnapoca.ro
Articolul următorEdiția 2021 a Festivalului Internațional de Modă Transilvania Fashion va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 17-19 septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.