Descoperă Lacul Știucii

252

Lacul Știucii

Lacul Știucii este parte a Rezervației Naturale Lacul Știucii, aflată în județul Cluj, la o distanță de aproximativ 10 km de Gherla, în raza localității Săcălaia. Ca parte a proiectului Bucolica, o inițiativă care-și propune să “redescopere paradisul de lângă noi”, și cu sprijinul Pensiunii Lacul Știucii, am petrecut câteva zile în acest loc magic, la început de Octombrie. Iată mai jos un scurt jurnal în imagini al șederii mele acolo …

Soarele tocmai se ascundea după dealuri, lăsând cerul în flăcări … Un spectacol fascinant, un miracol, o  manifestare a sacrului …

Pensiunea Lacul Știucii, o oază de confort aflată în imediata vecinătate a lacului.

Vâslind printre cețuri și urmărind pescarii “la lucru” … Pentru a intra cu barca pe lac este necesar sa ai permis de pescar (eliberat de AJVPS Cluj), permis care se poate achiziționa direct de la administratorii lacului, la prețul de 77 lei / an calendaristic. Chiar dacă nu ești pescar împătimit, pentru atmosfera unica de pe lac, pentru energia ce o simți acolo, pentru starea de pace, de liniște, merită să-ți faci acest permis. Pe lângă permis se adaugă prețul pentru barca, de 15 lei / persoana / zi.


O raită pe dealurile din jurul lacului … chiar dacă vremea era mohorâtă, roșul aprins de pe frunzele copacilor și priveliștea lacului au meritat efortul.


Cer senin și soare placut, tomnatic, o vreme excelentă pentru a da din nou o raită pe dealurile dimprejurul lacului.

Din nou pe lac, bucurându-mă de liniște, soare, apă …

Ca și o concluzie, recomand Lacul Știucii ca o destinație excelentă pentru relaxare, atât pentru cei ce preferă o vacanță liniștită, în confortul Pensiunii Lacul Știucii, cât și pentru cei ce doresc o vacanță mai activă, plimbările cu barca pe lac și pescuitul (nu uitați că este necesar permis de pescuit!) sau drumețiile.

Relaxare placută! 🙂

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentPensiunea Lacul Stiucii
Articolul următorInterviu cu Hanna Bota, autoarea cărții “Ultimul canibal”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.