Două echipe din Cluj s-au calificat pentru etapa internațională a competiției Space Apps Challenge sub egida NASA

105

Două echipe din Cluj s-au calificat pentru etapa globală a competiției internaționale Space Apps Challenge sub egida Agenției Aerospațiale Americane (NASA). Cele două echipe sunt finaliste ale hackatonului Space Apps Challenge din România, care a avut loc în perioada 19-20 octombrie 2019 în Cluj și în alte orașe din România și la care au participat aproximativ 300 de persoane.

Echipele câștigătoare din Cluj sunt:

  • Solaris cu “Spot the fire V2.0”. IgnisGlobal este un proiect open-source, creat de o echipă de liceeni, care permite populației din zonele cu incendii de anvergură să ajungă în puncte sigure, în afara zonelor periculoase.
  • Radio Pirates cu proiectul “Internet on the ocean”, o soluție care utilizează semnalele radio pentru a trimite mesajele unui utilizator final prin Internet și pentru a primi răspunsuri prin aceeași modalitate. Canalul pe care se transmit datele este unul creat de radiourile de pe fiecare barcă.

Soluțiile echipelor câștigătoare din România (pe lângă cele două echipe din Cluj, alte patru din București și Craiova) vor intra în procesul de evaluare la nivel internațional, coordonat de NASA. Echipele vor avea la dispoziție  o săptămână să creeze câte un video de 30 de secunde prin care să își prezinte proiectul. Finaliștii globali vor fi anunțați în decembrie 2019, iar NASA va face public câștigătorii în ianuarie 2020 echipele urmând să fie invitate la NASA Kennedy Space Center.

“Hackathon-ul NASA Space Apps Challenge din România crește accelerat. Peste weekend am simțit energia echipelor care și-au pus în valoare entuziasmul, cunoștințele tehnice și creativitatea pentru a da formă unor proiecte originale plecând de la temele propuse de NASA. Felicit toate echipele și ținem pumnii finaliștilor naționali pentru a reprezenta România cu la fel de mult succes și în etapa globală”, a declarat Cristian Dascălu, fondator Digital Transformers, organizatorul la nivel local al competiției, alături de DiFine PR.

La Cluj-Napoca au participat 8 echipe ale căror proiecte sunt afișate aici. Juriul local a fost format din reprezentanți ai: Digital Transformers și IBM, iar echipele au beneficiat de mentorat din partea specialiștilor de la Astronomy Hub Cluj și IBM.

SpaceApps Challenge este un program inovator de incubare al NASA, organizat anual începând cu 2012 în hub-uri din întreaga lume. În cadrul ediției din 2018 au fost înscriși peste 18.000 de participanți din 75 de țări, iar în România, un număr de 300 de participanți au luat parte la hackathon. La ediția din 2018 au fost desemnate 8 echipe finaliste din România, iar una dintre cele din Cluj s-a numărat printre finalistele internaționale la categoria “Impact galactic”.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentIncubatorul Tech’n Trade din Cluj caută idei și soluții IT inovatoare pentru un atelier de tip “problem-solution fit”
Articolul următorDocumentarul “Ultima transhumanţă”, realizat de Dragoș Lumpan, vine la Cluj, cu o proiecție specială la Muzeul Etnografic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.