Startup-ul românesc fenix.eco a lansat o platforma online pentru vânzarea de telefoane inteligente recondiționate, având modele din game superioare. Pe platforma fenix.eco sunt acum disponibile peste 20 de modele de smartphone-uri recondiționate, cu prețuri, în medie, cu 50% mai mici față de cele ale unor telefoane inteligente noi.
Toate telefoanele fenix.eco sunt vândute cu o garanție de 12 luni. Clienții din România primesc produsul între 24 și 48 de ore de la momentul plasării comenzii pe fenix.eco. Pe lângă telefonul recondiționat, cutia fenix.eco sigilată conține și accesorii, inclusiv un cablu și set de căști noi.
Telefoanele disponibile pe fenix.eco aduc pe piața din România un diferențiator valoros, oferind consumatorilor avantaje similare cu cele corespunzătoare telefoanelor noi precum experiența clientului, calitatea și garanția, la prețul unui model vândut la mâna a doua. Magazinul online vinde smartphone-uri Apple, Samsung și Huawei cu o vechime de 12 până la 36 de luni, care au fost curățate de toate datele utilizatorului anterior și recondiționate complet de un partener certificat ISO.
„Fenix.eco este un magazin online dedicat cumpărătorilor inteligenți. Fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea, clienții noștri pot economisi până la 50% din valoarea telefonului. Am încorporat principiile economiei circulare în modelul nostru de afaceri, ceea ce face ca soluția să fie și mai adecvată acestor vremuri dificile”, a declarat antreprenorul în serie și business angel-ul Grégoire Vigroux, care a investit 200.000 de euro în fenix.eco. Acesta este co-fondator al startup-ului împreună cu un fost manager din cadrul Amazon, Adrien Arnoux.
„Pe lângă faptul că este o alegere economică pentru cumpărători, fenix.eco este, de asemenea, o opțiune atrăgătoare pentru cei care respectă mediul înconjurător. Fabricarea unui nou smartphone este un dezastru pentru planetă deoarece această operațiune necesită 13 tone de apă și va produce 55 kg de CO2e. Mai mult, acesta are nevoie de 35 kg de materii prime.”, a adăugat antreprenorul francez, stabilit în București.
Se estimează că piața mondială a telefoanelor mobile refolosite va crește de la 27 de miliarde de dolari în 2019 la 67 de miliarde de dolari în 2023, potrivit IDC. Deși relativ noi în Europa de Est, smartphone-urile recondiționate sunt deja o alegere populară în Europa de Vest. În Franța și Germania, telefoanele inteligente recondiționate au reprezentat mai mult de 10% din piață în 2019.
Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.
Servicii Cluj
Catalogul producătorilor clujeni.