MadeInCluj.ro, prima platformă online care aduce laolaltă micii producători din Cluj

124

A fost lansată MadeInCluj.ro, prima platformă online care își dorește să reunească sub aceeași umbrelă întreaga comunitate a producătorilor din Cluj. Indiferent că e vorba de o brutărie de familie, o fermă mică, un antreprenor floral sau o berărie artizanală, micii producători clujeni au acum posibilitatea să-și listeze afacerea și produsele în acestă platformă, iar clienții au posibilitatea să vizualizeze facil oferta fiecărui producător.

Platforma MadeInCluj.ro este gândită ca o casă de comenzi online. Clientul plasează comanda, care mai apoi este transmisă către producător. Comanda este primită, procesată și livrată de către producător. Clientul plătește direct producătorului, prin instrumentele de care acesta dispune: numerar sau card bancar. Momentan, platformă este pusă la dispoziție cu titlu gratuit, pentru ambii jucători, astfel încât economia locală, micii producători să nu intre în faliment.

“Am lansat proiectul din dorința de a încuraja consumul de produse locale, prin facilitarea accesului la informații despre produse, producători locali și posibilitățile de comandă online, opțiune foarte importantă mai ales în aceasta perioada de criză, când consumatorii stau mai mult în casa, nu mai frecventează magazinele, mall-urile etc. Este un proiect “win-win” atât pentru producători (ale căror vânzări scad acum pe zi ce trece), cât și pentru consumatori (care în felul acesta își pot face ușor cumpărăturile de acasă) și per ansamblu un proiect de sprijin a economiei locale., spune Sebastian Florian, antreprenor clujean, unul dintre inițiatorii MadeInCluj.ro.

Platforma este destinată tuturor producătorilor clujeni, indiferent de domeniul de activitate. În doar câteva zile de la lansare și-au listat produsele o serie de mici întreprinzători din varii industrii, apicultură, panificație, berării artizanale, croitorie, carmangerie, lactate și produse derivate, cosmetice sau cadouri. Puteți să vă bucurați chiar și de produsele proaspete obținute la Ferma Cojocna a USAMV Cluj-Napoca, în cadrul Gourmeticus Shop din cadrul platformei.

“Pentru că sunt un mare fan al conceptului Slow Food, în momentul în care mi s-a propus să mă alătur proiectului MadeInCluj.ro, nu am stat pe gânduri. Am zis că acum e momentul să facem ceva, chiar dacă nici nu se pune problema de făcut bani în aceste vremuri. Sunt conștient de faptul că dacă nu începem să mișcăm banii local, vom intra cu toții în colaps. De la micul producător până la restaurant. Acum, mai mult ca niciodată, nu mai avem voie să gândim individualist. În momentul în care cumperi local, de la producători / mici întreprinzători / antreprenori, pui umărul, indirect, la dezvoltarea economică a zonei și, totodată, crește competitivitatea, ceea ce se traduce în creșterea calității și scăderea prețului.”, spune Dan Ciulea, antreprenor, blogger și un cunoscut gurmand, unul dintre inițiatorii proiectului.

Peste 100 de produse au fost deja listate în catalogul MadeInCluj.ro. Dacă sunteți un producător, vă puteți lista direct produsele prin crearea unui cont.

Servicii Cluj

Joburi în Cluj

Articolul precedent#stămacasă pe webinar: recomandări de evenimente la care să participi de acasă
Articolul următorFenix.eco: smartphone-uri recondiționate, cu prețuri cu 30-70% mai mici decât cele noi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.