Finqware anunță extinderea internațională a serviciilor sale de open banking, via Luxemburg

274
Lansarea prezentei Finqware in Luxemburg. Cosmin Cosma – Co-founder & CEO, Gabriel Florea – reprezentant Finqware in Luxemburg si Radu Pojoga – Chief Revenue Officer.

Startup-ul Finqware, având sediul central în Cluj-Napoca, companie licențiată de Banca Națională a României pentru a presta servicii de open banking, primește undă verde de a opera în toate țările Spațiului Economic European (29 de țări + România).

Evenimentul este o premieră românească prin faptul că startup-ul devine astfel prima (și singura pentru moment) instituție de plată autorizată în țara noastră care poate să presteze servicii peste granițele naționale, profitând de reglementările europene care permit acest lucru. Spre comparație, în registrele BNR sunt înregistrate peste 270 de instituții de plata din alte state care au notificat reglementatorul român de intenția de a presta servicii în piața locală, dar niciun alt jucător local care sa fi urmat procedura de notificare a altor state.

Ca urmare a atingerii acestui statut, Finqware a început deja expansiunea internațională în Benelux prin incubarea la The LHoFT – Luxembourg House of Financial Technology. Compania își propune sa folosească ecosistemul luxemburghez, foarte înclinat sa susțină inovația tehnologică pentru industria financiară, ca o poarta de intrare pe mai multe piețe din regiune (Belgia, Franța, Olanda, Germania).

Finqware a lansat de curând FinqTreasury, singura platformă de management al trezoreriei bazată pe Open Banking ce ajută echipele din departamentul financiar al grupurilor de companii să gestioneze într-un singur loc fluxul de cash în timp real, multi-bancă, multi-companie, multi-țară. FinqTreasury acoperă o arie vastă de funcționalități bazate pe agregarea si procesarea datelor bancare de la gestionarea numerarului, reconcilieri, audit si raportare, plăți, colectare și, de asemenea, acceptarea plăților. 

“Tehnologia din spatele FinqTreasury, bazată pe API-uri Open Banking, permite trezorerierului să nu mai piardă timp prețios în aplicații multiple de internet banking și agregare manuală de date în foi de calcul consumatoare de timp și generatoare de frustrări, ci în schimb să aibă acces la toate datele bancare în timp real, într-o singură interfață prietenoasă cu utilizatorul. Cu platforma noastră deep tech testată deja în parteneriate cu nume mari de bănci din Europa, acum suntem bine poziționați pentru a conduce revoluția digitalizării pentru departamentele financiare.”, spune Cosmin Cosma, Co-founder si CEO Finqware.

Piața de open banking a fost estimată la 6,14 miliarde de euro în 2020 și ar trebui să crească la 48,30 miliarde de euro până în 2030. FinqTreasury reprezintă oportunitatea pentru orice departament de finanțe să aibă acces centralizat și în timp real la datele bancare și să își realizeze activitățile legate trezorierie și cash management mai rapid și mai ușor. Am ales să ne începem expansiunea chiar din inima lumii Fintech europene din Luxemburg, ca punct central pentru extinderea în Benelux și mai departe în celelalte țări europene.”, adaugă Radu Pojog, Chief Revenue Officer Finqware.

Finqware continuă să aibă recunoașteri internaționale importante. Recent a fost premiata în Viena între primele 5 companii de tehnologie care au fost alese în finala Wolves Summit 2022, un eveniment important de inovație tehnologică din Europa Centrală și de Est. În aceste zile compania este selectată să fie prezentă cu un stand la Websummit Lisabona, cel mai mare eveniment de startup-uri din Europa.

Referințe

finqware

Finqware este o instituție de plată paneuropeană care rezolvă complexitățile afacerilor care lucrează cu mai multe bănci prin infrastructura sa… vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedent“Sub apă”, ultima premieră a anului 2022 la teatrul independent Reactor din Cluj
Articolul următorClujenii de la Fortech Products inovează industriile esențiale din România prin tehnologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.