Împreună pentru Cluj – campanie de 16 zile de activism împotriva violenței de gen

71

În perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2021, Institutul Român pentru Pace (PATRIR), alături de Alianța Clujeană | Cluj Alliance | Kolozsvári Szövetség (un grup de ONG-uri, instituții, autorități, companii private și persoane fizice), organizează „Împreună pentru Cluj | Cluj Unites | Együtt Kolozsvárért – Campania de 16 zile de activism împotriva violenței de gen”. Seria de evenimente va fi organizată în Cluj-Napoca, unele activități au loc și în București sau online.

Organizatorii își propun să contribuie prin această campanie la creșterea conștientizării cu privire la violența de gen, dar și să strângă fonduri pentru susținerea adăposturilor pentru supraviețuitoarele violenței de gen din Cluj împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (DGASPC).

Campania este organizată la nivel mondial în fiecare an între 25 noiembrie, Ziua Internațională împotriva Violenței împotriva Femeii și 10 decembrie, care marchează Ziua Internațională a Drepturilor Omului. Aceste două date au fost alese pentru a evidenția faptul că violența împotriva femeilor este o încălcare a drepturilor omului. Anul acesta, inițiativa împlinește 30 de ani de la prima ediție. Din 1991, campania globală a fost organizată în peste 185 de țări, de peste 6000 de organizații, inclusiv Națiunile Unite (ONU), guverne, organizații ale societății civile, organizații de bază și alte entități.

Pe parcursul celor 16 zile (25 noiembrie – 10 decembrie) campania va desfășura o gamă largă de evenimente și activități în Cluj-Napoca, dar și la nivel internațional, de la evenimente informative și educaționale, expoziții publice și seri de film, până la ateliere și seminarii.

Locuitorii Clujului vor putea lua parte la seri de film, slam poetry, expoziție de fotografie stradală, prezentare de modă sustenabilă și expoziții de artă. Alte evenimente precum serie de discuții în comunitate pe teme legate de violența de gen; întâlniri între femei din mai multe domenii precum politică, tehnologie, afaceri; ateliere de educație juridică pe tema protecției victimelor, hărțuirea la locul de muncă, și multe altele vor fi disponibile online pentru participanți din toată țara și nu numai. 

Alianța Clujeană | Cluj Alliance | Kolozsvári Szövetség este un grup format din companii, autorități locale, ONG-uri, școli și multe alte organizații care lucrează împreună pentru promovarea incluziunii și obținerea unor rezultate practice și de impact pentru a se asigura că fiecare cetăţean al Clujului – în special fiecare femeie şi fată – este în siguranță, respectat şi sprijinit pentru egalitatea în drepturi şi şanse. Este vorba de a crea împreună viitorul pe care ni-l dorim pentru Cluj.

Mai multe informații despre campanie, precum și programul se pot găsi pe: facebook.com/16zile

Înscrie afacerea și oferta ta în cel mai vizitat catalog online de firme, oferte și servicii al Clujului.

Articolul precedentSpațiu pentru artă și stare de bine, dat în folosință elevilor de la liceul “Onisifor Ghibu”
Articolul următor“Prin ochii ei” – expoziție foto și de artă despre realitatea de zi cu zi, văzută din perspectiva feminină

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.