La ce ne poate ajuta psihologia la domiciliu? Despre piesa lipsă în majoritatea tratamentelor medicale

50

Când auzim cuvântul ”psihologie”, majoritatea dintre noi ne gândim la situația clasică a unui cabinet privat, în care clientul stă confortabil pe o canapea, îi povestește terapeutului amintiri din copilărie, iar acesta își ia silitor notițe, adoptă o atitudine neutră și reținută în relația cu clientul său și îi oferă ocazional perspective interesante prin care își poate privi problemele actuale.

Adevărul este că serviciile de psihologie din prezent pot fi foarte diferite de această descriere ponosită. Noi, cei de la Viasis, suntem dovada vie că psihologul clinician poate fi mult mai flexibil de atât, se poate adapta oricând nevoilor specifice ale oamenilor și e dispus să treacă dincolo de protocoalele profesionale pentru a oferi ajutorul necesar. La ce ne referim mai exact?

Consultație psihologică la domiciliu oriunde în Cluj-Napoca

Fie că este vorba despre probleme obișnuite de viață (schimbări marcante, divorț, dificultăți la locul de muncă, conflicte în familie), simptome psihice de nivel clinic sau subclinic (depresie, anxietate, panică, gestionarea stresului produs de traume) sau suferință psihică provocată de boli psihice (greutatea de a te adapta la boli cronice precum diabetul, cancerul, dureri constante sau stadii pre și post-operatorii), psihologii Viasis pot sosi în căminul dumneavoastră oriunde în Cluj-Napoca. 

Aceștia vă vor oferi evaluări psihologice care includ discutarea problemelor personale cu terapeutul și, când este cazul, completarea de chestionare și teste psihologice. La finalul acestei etape, psihologul clinic poate stabili un diagnostic psihologic, îi explică pacientului situația în care se află și caută împreună soluții pentru rezolvarea problemelor, alinarea suferinței și creșterea satisfacției, a calității și sensului în viață. Această ultimă etapă se numește intervenție psihologică și poate fi oferită sub formă de terapie la domiciliu în Cluj pentru oricine are nevoie de sprijin psihologic și are dificultate în a se deplasa (ex. înainte sau după operații, vârstă înaintată, persoane cu nevoi speciale, copii, adolescenți sau chiar și adulți care preferă ajutorul unui psiholog la domiciliu în Cluj).

De ce psihologie la domiciliu și ce implică acest serviciu?

În primul rând, multor persoane nu le este la îndemână să se deplaseze la un cabinet individual de psihologie și, în același timp, nu doresc serviciile unui psiholog online. Ce este de făcut pentru a le îndeplini nevoile acestora?

Serviciile psihologice la domiciliu pot umple acest gol, fiind piesa necesară pentru a completa puzzle-ul complex al îngrijirii sănătății mintale. Mai mult de atât, sănătatea mintală este inevitabil conectată și cu sănătatea fizică, mintea și corpul influențându-se permanent, în bine sau în rău. Astfel, îmbunătățind starea psihică, se îmbunătățește de multe ori și cea fizică, și viceversa. 

Această legătură incontestabilă se vede și în cifre: între 3 și 6 persoane din 10 care suferă de o boală somatică (ex. dureri cronice, diabet, boli cardiovasculare, cancer, etc.) suferă și de o boală psihică sau de simptome ale acesteia. Acționând din ambele părți, cu ajutorul unei echipe multi-disciplinare precum cea de la Viasis, putem contribui atât la vindecarea fizică (prin asistență medicală, dispozitive medicale), cât și la cea sufletească (ședințe de psihologie clinică în Cluj). 

În plus, psihologii Viasis înțeleg și nevoia pacientului de a se adapta la boală și pot oferi sprijin și în acest sens, întărind legătura vindecătoare dintre minte și corp. Alte servicii concrete includ evaluarea psihologică la domiciliu pentru orice afecțiune psihică pentru care se poate obține pensie de handicap sau de boală (raport de evaluare pentru dosarul înaintat comisiei), detecția și intervenția timpurie în tulburările de demență (ex. Alzheimer, demența frontotemporală) și reducerea singurătății pacienților (în special vârstnici) prin discuții empatice, călduroase și umane. 

Tratamentul integrat și noua perspectivă asupra modelului medical

Așadar, sănătatea unui individ nu se referă doar la integritatea fizică, ci și la starea de bine, împlinirea și echilibrul psihic. Pentru a avea grijă și de aceste aspecte de multe ori neglijate în modele medicale tradiționale de îngrijire a sănătății, Viasis vă pune la dispoziție serviciul de psihologie oferit acasă, în Cluj, având grijă să se muleze pe nevoile dumneavoastră și a celor dragi, fie că apelați la serviciile noastre în calitate de aparținător sau pacient.  Vă putem oferi o ședință de evaluare sau mai multe ședințe de discuții detaliate și profunde despre sănătatea dumneavoastră mintală și fizică. Apelați cu încredere la serviciile Viasis de psihologie la domiciliu în Cluj-Napoca!

Referințe

Copie a fișierului Social Media Profile

Un nou serviciu medical aduce pe raza Cluj-Napoca asistență medicală la domiciliu, psihologie la domiciliu și închiriere de dispozitive medicale. vezi mai mult

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentPrima ediție IARMAROC la Sat, festival de creație și arte, are loc între 17-19 mai în Parcul Etnografic
Articolul următorFocus Japonia la TIFF 2024: omagiu cinematografiei japoneze

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.