LevelUP, primul accelerator dedicat startup-urilor din Sănătate și Științele Vieții, a fost lansat la Cluj

204

INNO, departamentul responsabil cu inovarea și atragerea investițiilor al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, lansează primul accelerator din România dedicat exclusiv startup-urilor din domeniile sănătății și științelor vieții, LevelUP Health & Life Sciences Accelerator.

Acceleratorul este lansat împreună cu sprijinul EIT Health în cadrul programului Drive. Prin intermediul acceleratorului echipele vor primi suport din partea experților pentru accelerarea comercializării, validării, promovării și vânzării soluțiilor, obținerea autorizațiilor sau accesarea surselor de finanțare. 

Înscrierile sunt deschise până pe 2 aprilie 2023 tuturor startup-urilor aflate la început de drum din regiune, deja înregistrate la Registrul Comerțului, care dezvoltă soluții în domeniile științelor vieții, respectiv sănătății. Pot să se înscrie în program și echipe care au doar un prototip, însă vor trebui să își ia angajamentul creării unei societăți comerciale până la finalul programului de accelerare. Echipele se pot înscrie completând acest formular

LevelUP Health & Life Sciences Accelerator se va desfășura în cadrul a 10 întâlniri întinse pe o perioadă de șase luni, în format hibrid, în Cluj-Napoca. Programul va începe cu un bootcamp unde participanții își vor nivela cunoștințele în ceea ce privește dezvoltarea afacerilor proprii și vor cunoaște experții programului cu ajutorul cărora vor alcătui un plan („roadmap”) a parcursului lor în accelerator. În baza acestui plan, startup-urile vor gândi și implementa activități specifice folosind resursele puse la dispoziție în cadrul acceleratorului pentru a valida ipotezele de business care stau la baza soluțiilor și a ajunge mai aproape de obiectivele lor.

În cadrul întâlnirilor bilunare, rezultatele acestor activități, lecțiile învățate și alte nuanțe descoperite de antreprenori în acest proces vor fi împărtășite cu întreagă comunitate devenind astfel subiectul dezbaterilor și feedbackului critic obținut din partea experților. Între întâlnirile fizice accentul va cădea pe execuția planului și a activitățile de mentorat, echipele având acces direct la oricare din experții programului și întâlniri 1 la 1 cu aceștia.

La finalul întâlnirilor, echipele vor putea aprofunda în cadrul unor workshop-uri avansate subiecte și tematici relevante afacerilor lor precum: obținerea acreditărilor pentru dispozitive medicale, protejarea proprietății intelectuale, promovarea și vânzarea soluțiilor, dezvoltarea parteneriatelor strategice și networking, atragerea finanțărilor publice și private, validarea problemelor sau soluțiilor precum și multe alte subiecte de interes pentru domeniul în care activează.

Punctul culminant al programului îl reprezintă Demo Day-ul unde startup-urile vor avea ocazia să convingă investitorii sau alți parteneri să se alăture cauzei lor.

Valoarea intrinsecă a programului este de 8.000 euro per echipă, fără a cuantifica beneficiile directe sau indirecte rezultate în urma interacțiunilor cu experții, promovarea ideilor la nivel internațional și integrarea în rețeaua internațională de parteneri ADR NV și EIT Health.

Programul este realizat sprijinul mai multor parteneri, printre care se numără Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, FreshBlood, Fortech, Nagarro, Linnify, Activize, Transilvania IT Cluster, ROTSA, ClujIT Cluster, Startup Reaktor, Make IT in Oradea, AI Minded, Telios Care, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca precum și mulți alții. 

Mai multe detalii despre program se găsesc pe platforma INNO, iar întrebările pot să fie trimise pe adresa de mail inno@nord-vest.ro.

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentCluj-Napoca a câștigat o finanțare UE pentru a testa soluții de reducere a amprentei de carbon
Articolul următorO nouă premieră la Reactor Cluj, în coproducție cu Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.