Cluj-Napoca a câștigat o finanțare UE pentru a testa soluții de reducere a amprentei de carbon

165
Foto: Lucian Nuță

Cluj-Napoca va reprezenta România în cadrul NetZeroCities Pilot Cities Programme și va primi o finanțare europeană pentru a testa soluții inovative de reducere a amprentei proprii de carbon, alături de alte 52 de orașe din Europa, a anunțat miercuri, 1 martie, organizația europeană NetZeroCities.

Printre celelalte orașe selectate se numără Amsterdam, Bologna, Budapesta, Florența, Eindhoven, Madrid, Milano, Rotterdam, Roma, Utrecht, Valencia, Varșovia ș.a.

În cadrul programului, Cluj-Napoca a venit cu propunerea de a crea un plan pentru cartiere de locuințe fără emisii de carbon, utilizând tehnologia Digital Twin, menționează UrbanizeHub.

Timpul de implementare al inițiativelor este de 2 ani, perioadă în care orașele vor avea oportunitatea să învețe din bunele practici și provocările din implementarea unor acțiuni astfel încât să poată replica la nivelul propriilor administrații soluții similare.

NetZeroCities este un consorțiu de proiect format din 33 de parteneri din 27 de țări europene, având ca misiune, în cadrul platformei EU Cities Mission, de reducere drastică a emisiilor de gaze cu efect de seră pentru a atinge neutralitate climatică, prin cercetare și inovare.

Detalii: Cluj-Napoca și alte 52 de orașe din Europa au câștigat finanțarea NetZeroCities – UrbanizeHub

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentAirConnect va opera la vară câte două zboruri pe săptămână pe ruta Cluj – Constanța
Articolul următorLevelUP, primul accelerator dedicat startup-urilor din Sănătate și Științele Vieții, a fost lansat la Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.