Line-up Mera World Music Festival 2024: paradă indiană, DJ din Chile și muzică ardelenească

54

Festivalul Mera World Music 2024 (1-4 august) și-a completat lista invitaților, line up-ul pentru festivalul din șură de la Mera este acum finalizat.

Pe lângă artiștii anunțați anterior: Góbé (HU), Bojan Krstić Orchestra (SRB), Alacalufe (VEN, PER, CHL, HU), Duna Art Ensemble (HU), Der Šenster Gob (CZ), Kale Lulugyi (HU), DJ Angela Blackburn (Columbia) și Katlan (RO), festivalul  își îmbogățește lista deliciilor muzicale internaționale  anunțând noi nume pe rețelele sociale și pe site-ul său.

În perioada 1-4 august, pentru prima oară urcă pe scena hambarului din Mera o trupă din India. Bollywood Masala Orchestra – Spirit of India va iniția publicul în tradițiile vii muzicale ale patriei lor, cu specialitatea de a aduce laolaltă pe o scenă instrumente indiene și occidentale. Figura centrală a octetului, este Rahis Bharti, unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni indieni. 

Corina Sîrghii împreună cu Taraful Jean Americanu vor însufleți lumea saloanelor bucureștene din anii ’30, nebunia petrecerilor de mahala din jurul blocului din anii ’90, romanțe pasionale, tangouri și dansuri populare, furia manelelor clasice,  într-un singur concert și vor avea puterea să înmoaie inimile cele mai împietrite. 

Este deja tradiție să dedicăm ziua de vineri muzicii tradiționale, așadar, am invitat una dintre cele mai cunoscute formații transilvănene de muzică populară  cu care să chefuim aici la Mera. Iubitorii caselor de dansuri cunosc cu siguranță trupa Heveder din Covasna, al cărui stil autentic, inconfundabil transilvănean,  va oferi un concert de neuitat vineri seara în șură!

Tárkány művek este ansamblul care care a făcut cunoscut publicului larg numele faimoasei interprete de muzică populară și lăutărească Gabi Luncă.  În muzica lor, ei combină teme de muzică tradițională cu elemente de jazz/blues/pop, alteori îmbogățește cu elemente de muzică populară o piesă de jazz /pop existentă. Tárkány-Kovács Bálint, cel care a dat numele formației, este renumitul maestru al țambalului, instrumentul central al muzicii lor.

Paár Julcsi aduce un spectacol fermecător pentru întreaga familie, plin de dansuri și povești, îmbogățite cu  muzică tradițională și world music. Muzicienii talentați, momentele jucăușe de teatru-dans pline de energie îi vor purta pe spectatori într-o lume magică de basm, perfectă pentru toate vârstele. 

După concerte, atmosfera va fi animată de DJ-ul chilian Aníbal Valenzuela Pérez, cunoscut sub numele de DJ Playroots. Pe lângă activitatea de DJ și producător, el cântă la diverse instrumente și promite să transforme seriile  într-o explozie de sunete, combinând hangdrumul cu sunetele organice și vibrația muzicii electronice, oferindu-vă o petrecere de neuitat!

Duetul feminin de electro-folk Madela sosește direct din Santiago de Chile pentru Festivalul din Șură. Spectacolul lor este o fuziune energică de muzică tradițională latino-americană cu muzică electronică, flauturi jucăușe, sunete vibrante andine, instrumente de percuție și voci fermecătoare.

Lista completă de artiști interpreți ai Festivalului World Music din Mera se poate accesa pe site-ul festivalului

Până la data de 14 iulie se pot cumpăra bilete reduse, după care prețul va crește.  

Referințe

logo-mera-festival
  • Mera, Județul Cluj
  • 01 august 2024
  • 04 august 2024

Festival de world music în șură. vezi mai mult

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentRecomandări Stay Fit Gym Cluj: cât timp să te antrenezi la sală pentru a obține rezultate optime
Articolul următorCe să faci la Electric Castle, între concerte: club de comedie și film, întâlniri cu personalități și zeci de alte activități

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.