Maraton de creativitate pentru implicare civică, facilitat de tineri profesioniști cu experiență în străinătate

137
Maraton de creativitate pentru implicare civică, facilitat de tineri profesioniști cu experiență în străinătate

Design Thinking Marathon este un proiect de transfer de cunoștințe și responsabilitate civică facilitat de Homecomers, comunitatea profesioniștilor români cu studii în străinătate, ce se desfășoară la Cluj în perioada 28 octombrie – 25 noiembrie 2018.

Evenimentul include pre-sesiuni scurte și un weekend de jamming. Se urmărește predarea metodologiei de Design Thinking și aplicarea acesteia în cadrul unei provocări axate în jurul temei de civism, creând un context favorabil găsirii soluțiilor creative de implicare civică. Facilitatorii sunt tineri profesioniști români cu experiență în Danemarca, SUA, UK și Germania, pasionați de Design Thinking.

În spiritul colaborării, un număr de 30 de participanți vor lucra în echipe și vor fi conduși prin toate etapele metodei iterative de Design Thinking, de la identificarea problemelor și a nevoilor utilizatorilor, ideație și testare pe teren, la realizarea unui prototip, până la tehnici de prezentare și în final jurizarea soluțiilor propuse. Cele mai bune prototipuri vor fi premiate, printre altele cu un program de mentorat în Design oferit de școala theKit.

Duminică, 28 octombrie s-a dat startul la maratonul de creativitate în cadrul primei pre-sesiuni de Brainstorming. S-au utilizat metode de reverse și 6-3-5 brainstorming pentru a exersa generarea de idei.

Al doilea workshop va fi organizat în data de 16 noiembrie la ClujHub, ca oportunitate de a învăța metode de realizare a unui prototip.

Adevărata provocare va fi sesiunea de jam, în weekendul 23-25 noiembrie, la sediul ConturSoft, unde Homecomers și-au propus să transforme birourile unei firme de IT într-un spațiu de creativitate.

Despre Design Thinking

Design Thinking este un proces iterativ, prin care se urmărește să se înțeleagă perspectiva utilizatorului, să se testeze ipoteze și să se (re)definească probleme, încercând să se identifice strategii și soluții alternative, care nu sunt întotdeauna imediat evidente.

Despre Homecomers în România

Homecomers este comunitatea profesioniștilor români cu studii și experiență în străinătate, care și-au propus să contribuie în țara de origine, prin acțiuni de responsabilitate civică, transfer de cunoștințe și schimb de experiențe. Specialitățile membrilor acoperă o arie largă de domenii: medicină, IT, inginerie, arte, antreprenoriat, educație și cercetare.

Inițiativa non-profit s-a lansat în România în toamna anului 2017 odată cu primul Homecomers’ Forum la Cluj-Napoca.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentTransport public cu vaporașe pe Bega: 5 bune practici (Infografic)
Articolul următorTârgul de Meserii promovează învățământul profesional și tehnic din regiunea Clujului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.