Noptiera DREAM ON, realizată din materiale reciclate și lemn local, unul din produsele care vor reprezenta Clujul la Romanian Design Week 2021

951
Realizată dintr-o structură de carton, hârtie reciclată și lemn de nuc, noptiera este în întregime biodegradabilă.

Noptiera DREAM ON realizată de către designerii de la atelier.roca din Cluj-Napoca este unul dintre produsele #creatincluj care au fost selecționate să facă parte din expoziția “Romanian Design Week Selection 2021“, ce va avea loc la București, în luna iunie. 

Realizată dintr-o structură de carton, hârtie reciclată și lemn de nuc, noptiera este în întregime biodegradabilă. Structura noptierei este realizată din carton reciclat și carton ondulat, compozitul care acoperă structura de carton este din hârtie reciclată, iar capacul noptierei, din lemn de nuc masiv, este realizat de către un meșter tâmplar din Cluj. 

atelier.roca își propune să cerceteze și să creeze materiale noi, care se află în armonie cu natura și care să fie prezentate oamenilor sub formă de obiecte de design. Obiectele gândite și realizate în cadrul atelierului au ca scop informarea oamenilor cu privire la opțiunile de materiale disponibile – conștientizare. 

Fondatorii atelier.roca sunt Robert Catrina și Bianca Romaș

Fondatorii atelier.roca sunt Bianca Romaș și Robert Catrina, doi tineri care au venit în Cluj-Napoca pentru a studia arhitectura. Aceștia și-au propus să îmbine pasiunea lor pentru design cu cercetarea, testarea și crearea materialelor noi, sustenabile. Își doresc să fie mediatori între ceea ce se inovează și ceea ce ajunge să fie palpabil pentru oameni, ținând cont și de factorul estetic.

“În cadrul atelierului ne-am propus să cercetăm și să creăm materiale noi, care sunt apropiate de natură și care să fie prezentate oamenilor sub formă de obiecte de design. Suntem preocupați de impactul asupra mediului și de viitorul pe care îl determinăm. Sustenabilitatea este fundamentul pe care s-a clădit atelier.roca. Noptiera DREAM ON este un omagiu adus visului. De aici și numele. Este vorba despre începutul nostru ca și atelier.roca. Povestea începutului nostru este despre a visa și nu întâmplător, credem noi, primul obiect la care am început să lucrăm serios a fost o noptieră.”, spun cei de la atelier.roca.

Ideea de a deschide un atelier unde să cerceteze materiale noi și să creeze obiecte de design a apărut acum mai bine de un an în mintea fondatorilor. Au urmat apoi câteva luni intense de research despre ce ar însemna asta, ca mai apoi în septembrie 2020 să deschidă oficial atelier.roca. Imediat după deschiderea acestuia a avut loc lansarea primului obiect de design – noptiera DREAM ON, care la foarte scurt timp a fost selectată să facă parte din expoziția Cluj Design Days/HOME și Timișoara Design Days.

Clienții atelierului sunt persoane care apreciază și susțin obiectele de design românesc. Persoane care conștientizează relația profundă dintre noi și natură și impactul major pe care îl au față de aceasta.

“Este nevoie să căutăm mereu și să găsim o legătură între noi și obiect înainte de a-l  cumpăra. Obiectele cu care ne înconjurăm ar trebui să fie obiecte pe care le iubim și care ne inspiră.”, mai spun fondatorii atelier.roca.

Romanian Design Week 2021 va prezenta o colecție cu unele dintre cele mai bune proiecte de design și arhitectură din ultimii doi ani, realizate pe plan local, în expoziția “Romanian Design Week Selection 2021”, 4-13.06.2021 Galeria SENAT – Combinatul Fondului Plastic, București.

Dezvoltată sub tema RDW de anul acesta – #together, expoziția își propune să aducă în lumină complexitatea și diversitatea proiectelor semnate de creativii români, precum și să celebreze colaborarea și dialogul dintre discipline.

Romanian Design Week Selection 2021 va prezenta proiecte de arhitectură / design de interior, design grafic și ilustrație, design de produs, design vestimentar și design multidisciplinar.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentParcul Primăverii din Mănăștur se extinde și ‘înverzește’, printr-un proiect de reamenajare cu fonduri europene
Articolul următorCiuperci comestibile modificate genetic pentru a se hrăni cu plastic, ideea câștigătoare a concursului național REplasticHack, organizat online de la Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.