Oameni, inovație, comunitate: Wolfpack Digital și proiectele locale din Cluj

300

Wolfpack Digital este o agenție digitală clujeană care dezvoltă aplicații web și mobile, având peste 100 de proiecte livrate cu succes către partenerii lor și o echipă de peste 80 de oameni. Misiunea lor este de a aduce performanță și frumusețe în lume prin tehnologie. 

Compania IT locală, înființată în anul 2015 de către Gina Lupu-Florian, a primit numeroase premii până în momentul de față și este una dintre puținele companii fondate și conduse de o femeie, de această mărime din Europa.

Cultura organizațională este construită în jurul simbolului lupului și echipa se inspiră din valorile acestuia: sunt agili, dedicați, performanți, și teamplayers. Ei pun foarte mare accent pe o comunicare deschisă atât cu partenerii cu care colaborează, cât și cu echipa și se asigură mereu că serviciile sunt livrate la cele mai înalte standarde de calitate.

Modul prin care firma clujeană a decis să ofere înapoi comunității se traduce prin toate evenimentele la care participă și inițiativele pe care le susțin, atât la nivel local, cât și național.

De la începutul anului și până în prezent, organizațiile și afacerile locale, precum și compania Wolfpack Digital, s-au unit cu entuziasm și cu o viziune comună pentru a aduce o schimbare pozitivă în lume.

Puterea tehnologiei în scopuri nobile

Într-o eră condusă de progrese digitale, Wolfpack Digital se folosește de oportunitățile pe care le aduce tehnologia pentru a aborda problemele sociale cu care ne confruntăm zi de zi, una dintre acestea fiind risipa alimentară – o provocare care are consecințe de amploare asupra mediului, dar și asupra oamenilor.

Pentru a oferi o vizibilitate mai mare asupra gradului de risipă, Transilvania IT Cluster, în colaborare cu Wolfpack Digital, lucrează la dezvoltarea unei platforme digitale numită ZeroW. Platforma – finanțată parțial de Wolfpack Digital – a fost dezvoltată în cadrul proiectului ZeroW, un proiect european în valoare de 12 milioane de euro, finanțat în cadrul apelului Green Deal al Programului Orizont 2020, având ca obiectiv realizarea de inovații sistemice pentru a ajunge la zero risipă alimentară. 

Proiectul se desfășoară în perioada 2022-2025 și este implementat în colaborare cu 46 de părți interesate din 17 țări. Mai multe detalii despre platformă se pot găsi în acest articol, care abordează toate detaliile despre proiectul ZeroW, care este scopul din spate și cum o astfel de platformă contribuie la îmbunătățirea calității vieții. 

Dacă ești pasionat de acest topic și dorești să aflii mai multe informații despre sustenabilitate, prevenirea și reducerea risipei alimentare, te poți abona scriind la adresa andra.tanase@transilvaniait.ro, iar cei de la ZeroW vor intra în contact cu tine pentru a te ține la curent cu informații despre lansarea platformei.

Inspirație pentru viitoarele generații

Viitorul aparține următoarelor generații, iar abilitatea lor de a conduce, inova și confrunta provocările de mâine se bazează în mare măsură pe sprijinul pe care îl primesc astăzi. Ca societate, avem responsabilitatea de a cultiva un mediu care promovează creșterea și dezvoltarea tinerilor, oferindu-le instrumentele, îndrumarea și oportunitățile necesare pentru a reuși.

Wolfpack Digital folosește fiecare ocazie pentru a cunoaște și interacționa cu cât mai mulți tineri pasionați și talentați.

În februarie, compania a primit în vizită 50 de elevi de la Colegiul Național “Avram Iancu” din Câmpeni, pentru o activitate din cadrul săptămânii “Școala Altfel”. 

Elevilor le-a fost prezentat ce înseamnă să lucrezi în domeniul IT, care sunt provocările cu care se pot confrunta și care ar trebui să fie așteptările lor vis-a-vis de câmpul muncii, cu scopul de a-i ajuta în decizia alegerii propriilor cariere. 

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a organizat Zilele Carierei, unde Wolfpack Digital a fost reprezentată de Diana (People & Culture Specialist) și Oana (Marketing Specialist).

Scopul evenimentului a fost de a conecta studenții cu reprezentanții companiilor pentru a-i ajuta să se familiarizeze cu industria IT și să descopere oportunități de practică și internship. 

Tot în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au fost organizate mai multe sesiuni online cu scopul de a împărtăși informații esențiale de care orice student are nevoie înainte să înceapă primul job. 

Carmen (People & Culture Manager), Diana și Oana au susținut prezentări pe trei topicuri: 

  • Crearea unui CV atractiv și redactarea unei scrisori de intenție convingătoare;
  • Primirea și oferirea de feedback;
  • Platforme de recrutare & Branding personal.

Descoperă-ți pasiunea în IT este un program dedicat tinerilor liceeni din Cluj-Napoca, cu scopul de a-și transforma ideile inovative în produse digitale. 

Bodgan și Cristi, doi Web Developers din cadrul companiei clujene, vor mentora și ghida 6 participanți din cadrul programului care se derulează în perioada iulie – septembrie 2023. 

O altă inițiativă care susține viitorii fondatori de companii IT este Innovation Labs. Programul, conceput sub forma unui incubator de idei, servește drept rampă de lansare pentru tinerii care doresc să creeze și să dezvolte soluții digitale.

De câțiva ani, Wolfpack Digital susține cu mândrie acest program, și apreciază dedicarea, pasiunea și determinarea tinerilor implicați în program. 

Ediția de anul acesta a început cu două Idea Jams, în cadrul cărora Cristi (Head of UX/UI Design), Victor (Head of Web Development) și Răzvan (UX/UI Designer), din echipa Wolfpack Digital, s-au implicat ca mentori. Ei au ghidat și au ajutat echipele să-și rafineze ideile și să le transforme în concepte tangibile.

Programul a continuat cu un hackathon, unde, sub îndrumarea mentorilor, echipele au lucrat la soluțiile digitale și s-au pregătit cu nerăbdare pentru prezentările în fața juriului. Printre membrii juriului s-a numărat și Adi, CTO-ul Wolfpack Digital, care vine cu o vastă experiență în dezvoltarea produselor digitale de succes.

Printre evenimentele principale, echipele au avut ocazia să-și aprofundeze cunoștințele prin workshopuri organizate de companiile partenere, printre care s-a numărat și Wolfpack Digital.

Denisa și Răzvan, UX/UI Desgineri la Wolfpack Digital, au pregătit un workshop de prototipare, în cadrul căruia au prezentat diferite tipuri de prototipuri, au ghidat echipele printr-o sesiune live de realizare a machetelor, și le-au ajutat să aplice cunoștințele nou dobândite printr-un exercițiu practic. 

Al doilea workshop organizat s-a intitulat “Growth Hacking”. Oana (Marketing Specialist) și Laci (Business Development Manager) le-au prezentat echipelor cum să construiască o experiență și o relație durabilă cu publicul lor și o bază solidă și loială de clienți prin crearea și distribuirea de conținut potrivit la momentul potrivit. 

Etapa locală a atins apogeul cu Ziua Demo/Demo Day – momentul în care echipele au prezentat rezultatele muncii/efortului lor. Doar câteva echipe au reușit să avanseze în următoarea etapa – etapa națională.

Puterea cunoașterii

Conferințele au reprezentat dintotdeauna contextele ideale pentru a cunoaște oameni cu aceleași pasiuni, pentru a împărtăși informații cu cei din jur și pentru a afla lucruri noi. 

Wolfpack Digital participă cu bucurie la evenimentele sau conferințele în care au ocazia să dea mai departe din experiența și cunoștințele lor. Prima jumătate a anului a adus numeroase astfel de oportunități:

  • Conferința Connect the eHealth Community – unde studenți și profesioniști din diverse domenii, de la tehnologie la educație, s-au reunit pentru a aborda teme legate de sănătatea publică, psihologie și medicină. Gina, CEO-ul Woflpack Digital, a participat la o sesiune alături de persoane cheie din ecosistemul local de sănătate și tehnologie, unde a împărtășit informații despre oportunitățile și provocările întâlnite în mediul eHealth din România.Câteva dintre ideile aduse în discuție au fost: talentul și capabilitățile tehnice uimitoare din România; colaborarea tot mai des întâlnită între companii și instituții; entuziasmul tinerilor antreprenori de a alege domeniul de sănătate ca sursă de inovație; contextul existent pentru colaborări multidisciplinare; evoluția promițătoare a abilităților de business care ajută la lansarea produselor digitale pe piață și necesitatea de a oferi sprijin tuturor celor care doresc să inoveze.
  • Un eveniment special Women in Tech Clujorganizat în cadrul întâlnirii celor 8 universități partenere din cadrul Alianței Universităților Europene de Tehnologie. Gina, co-fondatoare Women in Tech Cluj, și-a împărtășit gândurile și câteva practici din interiorul comunităților și a întreprinderilor mici și mijlocii referitoare la susținerea și promovarea femeilor în carierele lor din domeniul tehnologiei.
  • Romanian Healthtech Startups 2023 Overview Meetup – un eveniment dedicat lansării noului raport de prezentare a Ecosistemului de Start-up-uri Healthtech din România și, de asemenea, o excelentă oportunitate de networking pentru cei interesați de domeniul healthtech. Laci, Business Development Manager la Wolfpack Digital, s-a alăturat evenimentului, unde a împărtășit din cunoștințele și perspectivele sale cu privire la acest subiect. 
  • FIX Cluj – un incubator pentru ideile inovatoare ale tinerilor antreprenori din Cluj-Napoca cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, unde Gina s-a alăturat echipei de jurați pe parcursul întregului program. În cadrul Demo Day, 40 de echipe și-au prezentat ideile, dintre care doar 10 echipe au primit finanțare și își vor continua drumul în acest program. 
  • Cluj Youth Event – un eveniment care pune accentul pe activitatea ecosistemului tinerilor din Cluj-Napoca. Adi, CTO la Wolfpack Digital, a participat în cadrul evenimentului la discuția “Construirea companiilor tech într-un context economic provocant”.
  • Evenimentul “Embracing diversity in the tech world” – organizat de Societatea Antreprenorială Studențească UBB, unde Gina, CEO-ul Wolfpack Digital, a povestit despre puterea transformatoare a inovației și a comunităților și despre valoarea extraordinară a diversității, în toate formele ei. 
  • Techsylvania 2023 este unul dintre cele mai importante evenimente de tech din estul Europei, și unul dintre evenimentele la care Wolfpack Digital pot fi găsiți an de an. A 10-a ediție a evenimentului a însemnat, pentru compania clujeană, două zile pline de oameni noi pasionați de tehnologie și inovație, schimburi de idei și discuții productive, toate acestea într-o atmosferă unică. 
  • #defineStories – un eveniment găzduit de Wolfpack Digital, din cadrul Techsylvania 2023 Satellite Events. Adi, CTO-ul Wolfpack Digital, a povestit despre provocările cu care s-a întâlnit pe drumul către succes, în discuția intitulată “Insights from Innovative Minds in Tech”.
  • JSHeroes – un eveniment care a adunat peste 600 de participanți și entuziaști ai domeniului dezvoltării de aplicații web. Câțiva dintre specialiștii de la Wolfpack, Alexandra, Sandra, Bogdan, Dan, Flaviu și Florin au fost prezenți la conferință, unde au absorbit fiecare picătură de cunoștințe și expertiză pe care evenimentul a oferit-o.

Meetup-uri la Wolfpack Digital

Celor de la Wolfpack Digital le place să împărtășească din experiența lor cu cei din jur, însă sunt la fel de dornici să învețe de la comunitate, să dezbată subiecte și să facă schimb de idei. Prin meetup-uri ei reușesc să le îmbine pe toate, și de aceea le face mare plăcere nu doar să organizeze astfel de evenimente, dar și să fie gazde. În ultimele luni, compania a avut ocazia să organizeze primul lor Design Meetup și să fie gazda unui meetup marca JSHeroes.

Design Meetup

Inteligența artificială este din ce în ce mai folosită în diverse industrii, în special în cele creative. Design-ul fiind un domeniu în plină evoluție, iar cei de la Wolfpack nu puteau rata ocazia de a descoperi mai multe despre intersecția între design și AI și de a împărtăși ce ce au învățat cu ceilalți.

Denisa, UX/UI Designer, și Cristi, Head of UX/UI Design, au prezentat aplicațiile și implicațiile modului în care cele două discipline se intersectează în cadrul primului Design Meetup care a fost organizat la Wolfpack Digital.

Ei au prezentat o imagine de ansamblu asupra instrumentelor de inteligență artificială care au intrat recent pe piață, inclusiv Midjourney, ChatGPT și Dall-e, și au abordat câteva modalități prin care aceste tehnologii pot influența și modela munca creatorilor și designerilor. 

JSHeroes Meetup

Al doilea meetup susținut în această perioadă a fost organizat de Florin, Web Developer la Wolfpack Digital, în cadrul JSHeroes. El a povestit despre Vue & Nuxt și despre statusul curent al ecosistemului. 

“La final, ne reamintim cu toții de puterea pe care fiecare dintre noi o are pentru a aduce schimbări, a modela viitorul și de a creea un impact pozitiv în lume. Și nu ne oprim aici. Suntem într-o călătorie continuă, alimentată de dorința de excelență și o viziune comună pentru viitor mai strălucitor. Continuăm să îmbrățișăm inovația, să hrănim curiozitatea și să profităm de fiecare oportunitate de a învăța și de a crește.”, spun cei de la Wolfpack Digital.

Dacă îți dorești să intri în contact cu Wolfpack Digital, îi găsești pe social media (Facebook, Instagram, LinkedIn), le poți scrie un email la adresa marketing@wolfpack-digital.com sau îi poți suna direct la numărul de telefon +40724042222.

Referințe

Wolfpack-Digital-Logo-Horizontal-Black-Sunset (1)
  • Strada Emil Racoviță 37, Cluj-Napoca

Wolfpack Digital este o agenție premiată care creează și dezvoltă aplicații web și mobile start-to-end. vezi mai mult

Îți facem povestea cunoscută prin comunicate de presă, articole și postări pe social media care rezonează cu publicul tău țintă, conținut distribuit prin intermediul rețelei noastre de parteneri.

Servicii Cluj

Catalogul producătorilor clujeni.

Articolul precedentPrimul seminar internațional de mantrailing organizat în România se desfășoară la Cluj
Articolul următorTură inedită de explorare a Deltei Florești ocazionată de Someș Delivery Florești (FOTO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.